protos Opublikowano 15 Stycznia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2021 ja też o tym myślę chociaż gdzie pytam to ewidentnie sugerują rozmiar 56 Odnośnik do komentarza
RafalOstrow Opublikowano 15 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2021 Wg mnie dobrze dobrany rozmiar to jedno, ale mając zrobiony bike fitting mozesz sobie ustawić całą resztę. Odnośnik do komentarza
protos Opublikowano 15 Stycznia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2021 ja też o tym myślę chociaż gdzie pytam to ewidentnie sugerują rozmiar 56 Odnośnik do komentarza
protos Opublikowano 15 Stycznia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2021 a kiedy zamierzasz robić bike fitting Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano 15 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2021 Sądzę że w Treku w Częstochowie powinny dobrze doradzić. Na YouTube jest wideo jak zrobić sobie takie pomiary jakie się robi do kalkulatora Competitve Cyclist. Natomiast bike fitter to zwykle inaczej mierzy. Zwraca uwagę na mobilność w stawach, kąt ugięcia z jakim jest ktoś w stanie jeździć komfortowo, czy ktos ma jakieś ograniczenia ruchowe, itd. Odnośnik do komentarza
RafalOstrow Opublikowano 15 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2021 Fabryka rowerów z Częstochowy to top jesli chodzi o treka. I mają bike fitting na miejscu. Ja to będę robił na wiosnę do obecnego roweru i jak będę zmieniał to wykorzystam Tak jak napisał Jacek. Odnośnik do komentarza
protos Opublikowano 15 Stycznia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2021 ja będę 3 lutego w częstochowie podjadę do nich i może zasięgnę języka i dam znać Odnośnik do komentarza
RafalOstrow Opublikowano 15 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2021 Super. Daj znać co się udało ustalić i jakie będą Twoje wrażenia z wizyty u nich. Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano 15 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2021 Team którego jesteśmy częścią, Mazowsze Serce Polski ma od nich rowery i Fabryka Rowerów jest ich sponsorem. Maja opinię najlepszych od Treka w PL. Odnośnik do komentarza
RafalOstrow Opublikowano 15 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2021 Z tego co się zdążyłem zorientować to Spec, Trek i Giant mają swoje dedykowane systemy pomiarów i dopasowania do swoich rowerów. Są wyspecjalizowane sklepy tych marek, które mają to w ofercie. Jacku czy masz może rozeznanie jak to wygląda w praktyce? Aczkolwiek uważam, że mając zrobiony niezależny bike fitting to "kumaty" sprzedawca powinien się w tym połapać. Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano 15 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2021 Prawie żaden sklep Treka i Speca nie "dedykowanych systemów pomiaru". Może oprócz właśnie Fabryki Rowerów i sklepów które robią bike fitting na maszynie Retul (powiązanej ze Specem) oraz Trek Precision Fit, Treka. Odnośnik do komentarza
RafalOstrow Opublikowano 16 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2021 Tak- masz rację. Źle się wyraziłem. Miałem na myśli to o czym Ty napisałeś i pokazałeś. Odnośnik do komentarza
RafalOstrow Opublikowano 16 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2021 15 godzin temu, protos napisał: zamówiłem rozmiar 56 za 21 koła na raty ale jeszcze mogę zmienić rozmiar jakby co... Czy za 21k zamówiłeś SL7 z 2021 roku? Jaki termin odbioru? Odnośnik do komentarza
protos Opublikowano 16 Stycznia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2021 Tak, termin odbioru październik ale może być i w maju jeszcze nie wiedzą dokładnie... Odnośnik do komentarza
RafalOstrow Opublikowano 16 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2021 Katalogowo jest około 27k. Tyle schodzą w sklepach do 21k? Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi