RafalOstrow Opublikowano 15 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2021 nurtuje mnie to samo pytanie ? Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano 15 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2021 Tak wygląda. Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano 15 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2021 Skorzystajcie ze wskazanego kalkulatora. On uwzględnia elementy budowy anatomicznej, których nie bierze się pod uwagę, oprócz wzrostu i przekroku. Dwóch ludzi o tym samym wzroście i przekroku a jeden ma bardzo krótką szyję i dłuższy tułów a drugi odwrotnie. I jeden będzie potrzebował dłuższą ramę a drugi krótszą. Wzrost i przekrok to nie wszystko. Odnośnik do komentarza
RafalOstrow Opublikowano 15 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2021 We Wrocławiu w jednym sklepie Treka oferują w cenie roweru bikefitting w celu właściwego dopasowania Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano 15 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2021 I to jest dobra droga. Niektóre warszawskie sklepy też oferują bike sizing przedzakupowy. Jak się wydaje tyle pieniędzy to należy mieć pewność że wybraliśmy właściwy rozmiar. Pierwsza porządną szosę (nie licząc Rometa za młodu) kupiłem w rozmiarze 55,5. I męczyłem się z nią okrutnie parę lat. Raz z powodu rozmiaru a dwa z powodu kiepskich właściwości amortyzujących aluminium. Dopiero przesiadka na Roubaix spowodowała banana na gębie i brak dolegliwości kręgosłupa. Ale coś mi tam z biodrami i stopami nie pasowało. Po kilkunastu latach jazdy trafiłem na bike fitting do kolegi. I byłem głupi że nie wcześniej. Mój syn jest na bike fittingu co roku. Zawsze są jakieś drobne korekty. Odnośnik do komentarza
RafalOstrow Opublikowano 15 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2021 Znajomy w marcu ma mnie zabrać na bikefitting do Poznania, gdzie będę miał ustawiany obecny rower. Czy pomiary, które wyjdą na tej sesji mogą być w przyszłości wykorzystane do doboru rozmiaru innego roweru? Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano 15 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2021 Oczywiście. Powinieneś otrzymać kartkę na której będzie podana wysokość siodełka od osi suportu, przesunięcie siodełka do tyłu względem osi suportu, odległość od siodełka do kokpitu. Coś takiego: Odnośnik do komentarza
protos Opublikowano 15 Stycznia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2021 a możesz podać ten kalkulator po polsku... jacku? Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano 15 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2021 W jakim sensie? jest na amerykańskiej stronie. z polskiej strony normalnie nie wjedziesz. Musisz miec VPN na kompie lub w telefonie Odnośnik do komentarza
protos Opublikowano 15 Stycznia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2021 pytam , bo chodzi mi o to czy sam mogę sobie odpowiedzieć na pytanie po cząstkowych pomiarach części ciała jaki ostatecznie rozmiar dla mnie roweru Domani a stawiam na komfort... Odnośnik do komentarza
protos Opublikowano 15 Stycznia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2021 zamówiłem rozmiar 56 za 21 koła na raty ale jeszcze mogę zmienić rozmiar jakby co... Odnośnik do komentarza
protos Opublikowano 15 Stycznia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2021 nie masz kumpla który siedzi w Trekach Odnośnik do komentarza
protos Opublikowano 15 Stycznia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2021 wg tabel Treka i rozmowach a dzwoniłem do kilku sklepów z Trekami to każdy stawia na rozmiar 56 dla mnie , mam lekki dylemat bo ja stawiam na komfort czyli sylwetkę podniesioną... Odnośnik do komentarza
protos Opublikowano 15 Stycznia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2021 czy zrobić bike fitting ? Odnośnik do komentarza
RafalOstrow Opublikowano 15 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2021 ja przed kupnem zrobie bike fitting. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi