MaTT Opublikowano 25 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2015 Jakie polecacie płyny ? czy są jakies specjalne osobne płyny do konserwowania i smarowania czy mozna zwyklym olejem tym ktorym smaruje łancuch? podajcie nazwy bądz linki z gory dzieki :) Odnośnik do komentarza
Marek Opublikowano 25 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2015 ja używam tego https://www.ceneo.pl/31323743#crid=283624&pid=7269 Odnośnik do komentarza
kaktus Opublikowano 25 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2015 Jakie polecacie płyny ? czy są jakies specjalne osobne płyny do konserwowania i smarowania czy mozna zwyklym olejem tym ktorym smaruje łancuch? podajcie nazwy bądz linki z gory dzieki :) do czyszczenia woda z detergentek i gąbka + szczotka :) do konserwacji używam brunoxa deo. żadnego smaru ani oleju! spryskać golenie, nacisnąć ze 2 razy, odczekać kilka minut i wytrzeć do sucha. Uważać, żeby nie zachlapać tarczy ani zacisku Odnośnik do komentarza
MaTT Opublikowano 25 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2015 Dzieki wielkie ! z tym smarem to swirowalem przeciez :D tylko mam go całego w piasku i musze przeczyscic :) Odnośnik do komentarza
Oskar Opublikowano 25 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2015 Chyba polskim klasykiem do konserwacji goleni amortyzatorów jest Brunox. Na Zachodzie chyba nie jest aż tak popularny, ale u nas jest do dostania w każdym sklepie rowerowym. Odnośnik do komentarza
pawel3373 Opublikowano 25 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2015 Ja po jeździe zawsze przecieram golenie szmatą, a jak sobie przypomnę, albo sam mi amorek przypomni to go zapuszczam takim specyfikiem co się zowie CRC 5-56. Ogólnie środek do wszystkiego, coś jak dawniej wd40. Do brunoxa się zraziłem po paru razach, bo drogi i szybko go brakuje, a w/w środek z hurtowni po 15 zł za 500 czy 600ml Efekt jak dla mnie prawie ten sam. Z brunoxa to jedynie to co rdzę odcina Epox czy jakoś tak... Odnośnik do komentarza
MaTT Opublikowano 25 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2015 wd 40 nie poleca sie do rowerow bardzo szybko wyparowuje i szczerze nic nie daje nie smaruje wiec kompletnie nie jest do tego Odnośnik do komentarza
pawel3373 Opublikowano 26 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2015 To prawda, dałem tylko przyrównanie że środek "do wszystkiego" jak dawniej WD, tyle że moim zdaniem teraz wd jest niższej jakości, może się proces produkcyjny zmienił czy coś. Teraz jest dużo bardziej wodnisty. Ja do amora crc używam 1,5 roku. Wcześniej kupowałem te specjalistyczne specyfiki ale w końcu zrozumiałem że nie warto. Odnośnik do komentarza
MaTT Opublikowano 27 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2015 warto warto te specjalne specyfiki zwiekszają ci żywotność Amortyzatora a badziewia tylko ci go skrócą :) Odnośnik do komentarza
pawel3373 Opublikowano 28 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2015 Nie potrafię pojąć w jaki sposób takie cudeńko za 3 dychy którego konsystencja jest b.podobna do mojego środka ma mi zapewnić dłuższą żywotność.Wg mnie żywotność amora to zależy od tego co ile się go rozbierze. Te wszystkie specyfiki to tak czy inaczej tylko półśrodki... Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi