BartekLiczkowski Opublikowano 23 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2020 Witam, Taka sprawa Jestem posiadaczem gravela GT Grade Carbon 2019. Przerzuciłem się na niego z roweru crossowego. No i różnica i piorunująca. Wpadło mi teraz trochę gotówki. No i chciałem cos ulepszyć. Myślałem o zmianie kol albo na przykład obręczy. Czy jest wymiana samych obręczy na carbonowe albo alu-carbonowe . Czy zna ktoś serwisy na śląsku, Opolskim albo Dolnośląskim które zajmują się składaniem kol carbonowych albo pewnych dostawców z Chin albo Taiwanu. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano 23 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2020 Problem z kołami chińczykami jest taki że nie wiesz co kupujesz i czy nie stopi się na zjeździe. Prawie żadna z firm sprzedających chińczyki w Polsce nie daje żadnych gwarancji odnośnie temperatury topnienia, przeprowadzonych crash testów ani certyfikatu bezpieczeństwa. Dlatego ani sam jeżdżę na chińczykach ani nie pozwalam jeździć na mojemu synowi po górach. Z resztą miał już jeden wypadek na kołach No Limited z klubu na których w mokrych warunkach nie dał rady zahamować na zjeździe. Mamy dwie pary kół alu-carbon (FFWD) i takie zalecam. Jedyne chińczyki o jakich mi wiadomo że spełniają pewne normy to Vinci. Odnośnik do komentarza
BartekLiczkowski Opublikowano 23 Października 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Października 2020 Dzięki. Ja chciałem kola pod tarcze bo mam gravela. Chodzi mi tez o to żeby one dawały rade na leśnych ścieżkach i szutrach i żeby nie rozwaliły się na pierwszej lepszej dziurze. No i dlatego myślałem o tych alu-carbon i żeby weszła opona od 32mm do 38mm. Odnośnik do komentarza
nctrns Opublikowano 26 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2020 Pod tarcze nie robią alu-carbon Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano 26 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2020 Nie przyglądałem się bo nie mam szosy na tarczówkach. Ale alu robią. Można kupić z niskim stożkiem, ze średnim. Jest duży wybór. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi