NATANIEL Opublikowano 14 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2020 Witam wszystkich przychodzę z pytaniem Posiadam rower Trek Marlin 7 2021 rozmiar M/L Co mugłbym w nim wymienić budżet do 500zł Chodzi mi szczególnie gripy mostek Chodzi mi też o estetykę roweru Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano 14 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2020 Ja bym wymienił spowalniacze na hamulce. Odnośnik do komentarza
Oskarr Opublikowano 15 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2020 Kiedyś się przymierzałem do Treka, gripy wydawały się spoko, mostek tam masz jakiś zwykły aluminiowy - zwykle ważą one koło 130 gram, na karbonie zejdziesz z 20 gramów za 100-200 zł, w mojej opinii nie warto. Mostek warto wymienić jeśli stary nie zapewnia takiej geometrii, jakiej chcemy. Zgadzam się z Jajackiem, mt200 słabo hamują. Tarcze, które tam wkładają są np. za miękkie, aby zamontować klocki półmetaliczne czy metaliczne. Po hamulcach wymieniałbym opony na zwijane, bezdętkowe, z bieżnikiem i przeznaczeniem odpowiadającym Twojej jeździe i warunkach eksploatacji. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi