Mek Opublikowano 1 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2016 Długo mnie nie było na forum. Rowerem przejechałem już około 500 kilometrów i śmiga ładnie :DPare fotek z wyjazdów lub z przejażdżek: A to ostatnie z wyprawy w Bory Tucholskie. Fajna sprawa, droga przez Osie, Tleń - cały czas droga rowerowa. Polecam wszystkim tamte rejony. Odnośnik do komentarza
ktosiek Opublikowano 1 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2016 Dzięki za zdjęcia, ja już też kupiłem, dzisiaj dotarł. Będzie testowanie teraz. Odnośnik do komentarza
Mek Opublikowano 2 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2016 Porób fotki jak dasz radę. Też brałeś 4.0? Dwa czy jeden? Odnośnik do komentarza
ktosiek Opublikowano 2 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2016 Jeden cross 4.0 Grafit matt+ bagażnik. Dzisiaj zrobiłem tylko z 5 km. Postaram się pstryknąć jakieś zdjęcia. Jestem zadowolony. Zobaczymy jak się będzie sprawował z fotelikiem dziecięcym, bo zamierzam do tego używać bagażnika. Odnośnik do komentarza
Mek Opublikowano 3 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2016 Pamiętaj że bagażniki mają swoje określone maksymalne obciążenia. Ten co ja mam ma chyba 25kg. Odnośnik do komentarza
ktosiek Opublikowano 3 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2016 Tak wiem, że 25 kg. Zresztą foteliki też są do 25kg. Córka waży 14 kg :) Odnośnik do komentarza
smokehead Opublikowano 8 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2016 Nad Kands Maestro nie zastanawiałeś się Mek?Jeszcze jedno pytanko o rame w spartacusie ile masz wzrostu i przekroku i jak CI się jezdzi na tej 19'? Odnośnik do komentarza
Mek Opublikowano 8 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2016 19 jest idealny, może nawet trochę mógł być niższy - ale 17 by było mi za małe. Mam 182cm wzrostu. A nad Kandsem też myślałem ale w końcu wziąłem Spartacusa. Odnośnik do komentarza
smokehead Opublikowano 10 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2016 @ktosiek Jakieś fotki w terenie masz swojego modelu? Odnośnik do komentarza
ktosiek Opublikowano 17 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2016 nie mam zdjęć, bo wypadły prywatne sprawy, brak czasu na jeżdżenie. Co do wielkości roweru, to ja mam 17" ale tylko 162cm wzrostu i nawet lekko niższa rama by się przydała, nie mam za dużo luzu w kroku. Odnośnik do komentarza
Mek Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Po przejechaniu 1000km zaczęło coś pukać. Jak podniosę rower w miejscu i zacznę krecić pedałami to nic nie puka, ale gdy wsiądę na niego i zacznę jechać to puka podczas pedałowania. Gdy przestanę pedałować to nie puka - nie wiem co to może być, jakieś porady macie? Dźwięk wydobywa się tak jakby z przedniej przerzutki, chociaż może to być gdzieś niżej bo słyszę to tylko podczas jazdy. To jest takie pukanie w stylu jakby ząbki jakieś przeskakiwały czy nie wiem jak to powiedzieć. Jakby przerzutka pracowała. Cholerka, bardzo to denerwuje podczas jazdy. Odnośnik do komentarza
Marcin091 Opublikowano 2 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2016 Podaj więcej informacji, na jakiej kombinacji przerzutek puka. Na każdym przednim blacie czy na którymś konkretnym bardziej? Sprawdź dokręcenie korby i pedał, pedała nawet możesz odkręcić przeczyścić, nasmarować. Po tych 1000km może się okazać, że konieczna będzie wymiana łańcucha lub podregulowanie przedniej przerzutki. Odnośnik do komentarza
Kosiash Opublikowano 18 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2016 Poradziłeś sobie już z problemem Mek? Zastanawiam się nad kupnem tego jednośladu, tylko nie wiem czy wybrać wersję 4.1 czy 4.0, niby lepszy osprzęt, ale tez zmiana hamulców z V na tarczowe. Jest ktoś na tym forum kto użytkuje ten rower i jest zadowolony? Odnośnik do komentarza
Jakob Opublikowano 18 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2016 To support prawdopodobnie puka. Miałem to samo ostatnio ale w rowerze innej marki niż Twój. Dźwięk dokładnie taki jak opisujesz i działo się to tylko podczas pedałowania podczas jazdy. Pomogło rozebranie supportu, wyczyszczenie i przesmarowanie. Odnośnik do komentarza
Mek Opublikowano 20 Września 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Września 2016 Oddam na przegląd przed zimą mój rowerek, a jak do teraz to jeżdżę. Jestem bardzo zadowolony z tego rowerka, tylko moja dziewczyna narzeka na sztywną kierownicę, której nie można regulować. Na przyszły rok wymienimy jej kierownicę na regulowaną :) Dla mnie jest bajka, idealny pode mnie rower. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi