Johndoe Opublikowano 7 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2020 Witam Szukam roweru, trochę poczytałem i wychodzi na to, że najbardziej będzie pasował rower w stylu fitness (głównie miasto więc prosta kierownica), szukam czegoś stosunkowo taniego, najlepiej okolice 1000zł. Zauważyłem ciekawą ofertę. https://www.olx.pl/oferta/rower-fitnes-szosa-cross-leader-fox-lekki-CID767-IDF0pAn.html Widać że jest to składak ale osprzęt wydaje się być dobrej jakości (ultegra, carbonowy widelec), cena też dobra. I teraz pytanie czy opłaca się kupować taki rower? Mam 179cm wzrostu, czasem na rowerze jeździłaby osoba 176cm. Dzięki Odnośnik do komentarza
pepe Opublikowano 8 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2020 Dziwaczny ten rower, z przodu piasta z prądnicą, opony 23 mm, do tego osprzęt na oko 20 letni albo i lepiej i to wszystko za 1000 zł. Do tego nie wiadomo jaki rozmiar. Poszukałbym na Twoim miejscu czegoś normalniejszego. Odnośnik do komentarza
Oskarr Opublikowano 9 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2020 Również szukałbym czegoś nowocześniejszego. Stare widelce karbonowe nie były kierowane pod komfort i mogą być mega twarde. Nawet nowe widelce karbonowe liczone są na tłumienie drgań do 10k km. Wolałbym nową Sorę niż 15 letnią ultegrę. Odnośnik do komentarza
Johndoe Opublikowano 9 Czerwca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2020 Podobno rower był regularnie serwisowany, zastanawiam się też czy np. taka rama jest dobra bazą pod późniejsze modyfikacje. Co proponowali byście w okolicach 1000zł? Może być szosa ale zależy mi na dodatkowych klamkach takich jak w prostej kierownicy. Odnośnik do komentarza
pepe Opublikowano 9 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2020 Możesz coś w tym stylu kupić : https://www.decathlon.pl/rower-szosowy-triban-100-fb-id_8500949.html Wprawdzie wyposzarzenie budżetowe, ale masz gwarancję i możesz sobie dobrać rozmiar do wzrostu. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi