poczatkujacy Opublikowano 2 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2020 Witajcie. Jako ,że nie mogę znaleźć ciekawego amortyzatora pod koło 26". To czy dało by radę wziąć amortyzator pod 27,5 ,jaki by to miało skutek? Czy powinienem wtedy szukać amortyzatora o mniejszym skoku żeby nie zaburzyć geometrii roweru? Czy to w ogóle jest możliwe żeby dać większy amortyzator niż wyznaczony przez producenta i czy to nie będzie miało skutków na ramę roweru. Z góry dzięki wszystkim za odpowiedź Odnośnik do komentarza
Oskarr Opublikowano 3 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2020 Możesz, jak najbardziej, trochę to zmieni ale to będzie zmiana w granicach 2 cm, możesz to skorygować ujemnym mostkiem lub usuwając podkładki. Jaki masz budżet? Przy kole 26 rzeczywiście brakuje wyższych modeli, ale za 600 zł masz dalej dostępnego rock shocka 30 cx w wersji na piwoty i na tarcze. Odnośnik do komentarza
poczatkujacy Opublikowano 3 Czerwca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2020 Co oznacza ,,wersja na piwoty" bo niewiele mi to mówi ? Odnośnik do komentarza
poczatkujacy Opublikowano 3 Czerwca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2020 Poza tym myślałem żeby kupić jakiś używany sprzęt. Od serwisu np. Odnośnik do komentarza
poczatkujacy Opublikowano 3 Czerwca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2020 https://www.centrumrowerowe.pl/amortyzator-rock-shox-30-silver-tk-pd13516/?v_Id=124850 chodzi o ten model ? mam ramę pod tapered i nie jestem pewien czy mógł bym dać amortyzator z normalną rurą sterową bez bawienia się w wymyślne przejsciówki Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano 3 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2020 Możesz kupić 27,5. Zaburzenia geo będzie nieznaczne. Jak chcesz po taniości to stary RockShox Dart, Judy i Tora olejowo-sprężynowe są ok. A Fox Float powietrzny jest wyśmienity. Ale chodzi po 500-600. Odnośnik do komentarza
poczatkujacy Opublikowano 4 Czerwca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2020 ok dzięki wielkie za pomoc Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi