KrzysztofGDA Opublikowano 23 Maja 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2020 @jajacekPodziwiam Twoją cierpliwość, rzetelność i życzliwość! Konkret! Dzięki!! Kupował ktoś w sklepie Arkus z Ostrołęki? Na maile odpowiadają, ale telefonicznego kontaktu brak... ? Druga sprawa, to gwarancja na CUBE i jej egzekwowanie. Widzę jakieś Informacje w sieci sprzed 5-6 lat o kłopotach w tym zakresie. Ktoś ma doświadczenia w tej materii? Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano 23 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2020 Jak ktoś w branży rowerowej odpowiada na maile to jest zdecydowanie powyżej średniej ? Ktoś tam już kupował i nie słyszałem narzekań. Odnośnik do komentarza
KrzysztofGDA Opublikowano 24 Maja 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2020 Jak się chce wszystko, to nie ma nic... Kolejny mechanik odradza Cube jako stosującego nietypowe rozwiązania, trudnego i w efekcie droższego w serwisie... To chyba nie jest dla mnie czas na nowy rower.... Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano 24 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2020 A co w nim ma być nietypowego? Przecież to rower prosty jak konstrukcja cepa. To nie rower aero z prowadzeniem linek nie wiadomo gdzie Odnośnik do komentarza
KrzysztofGDA Opublikowano 24 Maja 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2020 Ja się nie znam, ale mechanik nie lubi, mówi o przekombinowanych rozwiązaniach, dziwnym puszczaniu linek, przelotów linek, trudniej dostępne części (np. hak przerzutki), droższych częściach... ? Jeśli dodać do tego oddalony serwis (dla gwarancyjnych napraw, przeglądów).... Odnośnik do komentarza
karol1994czx Opublikowano 26 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2020 Ja jeżdżę na szosie endurance i mtb 26 cali Odnośnik do komentarza
KrzysztofGDA Opublikowano 2 Czerwca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2020 Wszystkim bardzo dziękuję za pomoc i wszelkie rady. A także za cierpliwość;) W szczególności Tobie @jajacek ? PS Jest jeszcze gorący, nie jeżdżony, ale "przymiar na sucho" potwierdza na razie, że dla moich 185 cm wysokości, rama 21" to dobry wybór. Odnośnik do komentarza
KrzysztofGDA Opublikowano 20 Lipca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2020 Wreszcie! Wreszcie udało się pojechać dalej niż "wokół latarni". Wyszło ok. 35km po różnym lesie + 60 km po płaskim i utwardzonym. I powiem Wam: jeszcze raz wielkie dzięki za pomoc! Do moich potrzeb rewelacyjny wybór. Fajna pozycja, dobry rozmiar i nawet fabryczne gumy jak dla mnie bardzo spoko. W lesie wystarczająca stabilność, na twardym też dają fajnie radę. Jest fun! ? Jedyne przy czym już bym się nie upierał aż tak bardzo to napęd 3x9. Myślę, że dobrze dobrane 2x11 mogłoby mieć nawet swoje przewagi? Dzięki wszystkim i szerokości! Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi