jazon1986 Opublikowano 24 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2020 Witam Chciałbym kupić rower do jazdy rekreacyjnej (wycieczki 60km), ale systematycznej. 70% asfalt, kostka oraz 30% leśne ścieżki, szutry itp w cenie do 3000zł. Moja waga 100kg, wzrost 180cm. Przeglądając tematy na forum oraz oferty spodobały mi się dwa modele: Northtec Caledon DB DR 2019 za 3060zł Unibike Viper GTS 2019 za 2800zł Mam dylemat ponieważ w Viper są lepsze hamulce Shimano Deore MT500 a Caledon ma Shimano BR M201. W Caledon jest support Hollowteh II a Viper ma Octalink i sam nie wiem co lepsze? Natomiast największy dylemat to amortyzator... w Viper jest sprężynowy NVX 75mm a Caledon posiada powietrzny NRX-D RL Air 75mm. Wyczytałem, że ten amortyzator NRX-D RL jest już powietrzny, ale to najtańszy model i jest w drogi w serwisowaniu(nierozbieralne elementy wewnątrz). Zastanawiam się czy wziąć tego Vipera z lepszymi hamulcami, ale na octalinku i z podstawowym amortyzatorem którego kiedyś jeśli bym miał potrzebę to wymienił bym na lepszy. Czy może wystarczy mi ten NRX-D w Caledonie i ewentualnie zmienię tylko na lepsze hamulce w przyszłości? Różnica w cenie to około 200zł na korzyść Vipera. Co byście doradzili? Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano 24 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2020 Te rowery nie nadaja sie do lasu, tym bardziej przy tej wadze. Szukaj mtb. To sa rowery 99% asfalt, 1% lekki teren Odnośnik do komentarza
MARIUSZZZ Opublikowano 24 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2020 Niby tak Jacku, ale strzelam, że autorowi nie chodziło o "taki las" :) Pewnie zwykłe pożarówki. Odnośnik do komentarza
jazon1986 Opublikowano 24 Stycznia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2020 Leśna droga czyli coś takiego mniej więcej oczywiście bo każda jest inna ? Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi