Meerkat Opublikowano 9 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2019 Witam . Mam prośbę o pomoc przy kupnie roweru . Ostatnio jeździłem na Moongosse Crossway 850 ze zmienionymi kołami na grubsze , niestety został skradziony.:(( Jeżdżę cześciowo po asfalcie i cześciowo po ścieżkach w lesie , pół na pól mniej więcej , nie jeżdże w wyscigach i p[o bardzo trudnych trasach . Do tej pory jeżdziłem na 3x9 i na małym skoku amortyzatora czasami troche brakowało skoku. Mam 185 cm wysokości i 90kg wagi Zastanawiam się czy MTB to dobry zakup i zmiana na 2x10 nie bedzie dla mnie problemem . Jak możecie zaproponujcie coś dobrego budżet 4 tys , chyba ze warto to coś więcej Cos takiego znalazlem tylko nikt tej firmy nie poleca https://sprint-rowery.pl/rower-gorski-cannondale-trail-3-2018 Odnośnik do komentarza
thalcave Opublikowano 9 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2019 Cube Attention SL: https://cube.pl/2019/rowery/mountainbike/hardtail/attention/cube-attention-sl-bluenorange-2019/ Odnośnik do komentarza
Meerkat Opublikowano 10 Sierpnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2019 Nikt nie ma innych pomysłów , czy ten model faktycznie jest polecany cene ma obecnie 3500zl więc w miane dobrą Odnośnik do komentarza
314ter Opublikowano 10 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2019 Rozważ Kellys Phanatic 70/90 lub Cube Cross Pro ? Odnośnik do komentarza
Meerkat Opublikowano 27 Sierpnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2019 co myślicie o kellys gate 30 2019 r , znalazlem w sklepie na miejscu za 3099 zl . tylko rozmiar L , nie wiem czy nie za duzy na mnie? Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano 27 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2019 Jak Gate to minimum 50. 30 ma kiepskiego Suntoura. Gate bardzo fajny przyszłościowy rower, która łatwo odchudzić lub rozbudować jak zajdzie potrzeba. Co do rozmiaru to L w Gate odpowiada chyba XL. Sugeruję skontaktować się z Kellysem. Odpowiadają na Messengerze jakby co. Odnośnik do komentarza
Meerkat Opublikowano 27 Sierpnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2019 tak wielka jest róznica w tym amortyzatorze? gate 50 najtaniej za 3999 zl kupi , to 900zl roznicy Odnośnik do komentarza
Meerkat Opublikowano 27 Sierpnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2019 troche mam problem z rozmiarem na stronier pisze M 177-189 L 187-197 wiec co lepsze Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano 27 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2019 Chyba jak poszuka taniej kupi. Suntour XCR Air jest w połowie amortyzatorem. W połowie bo robi wszystko z jednej goleni. W drugiej w RockShoxie jest olej. W Suntourzez go nie ma. Skutek jest taki że nie pracuje prawidłoo pod cięższymi osobami od ok. 85kg w górę a jego czułość z czasem pada aż amor do niczego się nie nadaje. Wiec lepiej dopłacić i mieć "the real thing" niż coś co jest "prawie" amortyzatorem. Jkaby co mogę podać namiar na kolegę, dealera Kellysa i Meridy z Warszawy, który ma zwykle bardzo dobre ceny. Odnośnik do komentarza
Meerkat Opublikowano 28 Sierpnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2019 A co myslisz o TREK X-CALIBER 8 , jest teraz w cenie 3500zl z 2019 r , siedzialem na nim dzisiaj w rozmiarze 19,5 , całkiem przyjemnie sie jezdzilo , mialem lepsze odczucie niz na kellys gate Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano 28 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2019 Fajny rower na przyzwoitym osprzęcie. Użytkownicy są zadowoleni. Rama bez sztywnej osi. Przyzwoity amortyzator ale raczej z tych tańszych, przyzwoity napęd, kiepskie hamulce, kiepskie koła, ciężki. Świetna gwarancja. Odnośnik do komentarza
thalcave Opublikowano 28 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2019 2 godziny temu, Meerkat napisał: A co myslisz o TREK X-CALIBER 8 , jest teraz w cenie 3500zl z 2019 r , siedzialem na nim dzisiaj w rozmiarze 19,5 , całkiem przyjemnie sie jezdzilo , mialem lepsze odczucie niz na kellys gate Chyba jedyna przewaga Gate'a nad tym X-caliberem to sztywne osie, które nie są must be przy amatorskiej jeździe (choć przydatne). Odnośnik do komentarza
invictus Opublikowano 30 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2019 A Kross Level 7.0 lub Merida Big Nine 500? Odnośnik do komentarza
thalcave Opublikowano 30 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2019 Polecam przeczytać: https://roweroweporady.pl/kross-level-7-0-level-7-0-lady-test-rowerow-gorskich/ Level 7 ma sztywne osie, czego brakuje w Big.Nine 500. Geometria Krossa jest odrobinę bardziej wyścigowa. Osprzęt pi razy oko podobny. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi