jajacek Opublikowano 5 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2016 Jak jeździsz rekreacyjnie to dłuższy mostek może nawet nie być potrzebny. Do rekreacyjnej jazdy najlepsza jest bardziej wyprostowana pozycja i mostek na wysokości zbliżonej do wysokości siodełka. Ja prawie nigdy nie jeżdżę sam i u nas jazda "rekreacyjna" to zwykle jest i tak z pulsomierzem na pulsie do ok. 130 i po prostu nie jest wyścigiem na "rzęsach" więc mostek mam zawsze sporo poniżej wysokości siodełka. Większość kumpli z którymi jeżdżę jest wycieniowana i latem się ściga w ustawkach i to co dla nich jest rekreacją dla innych jest wyścigiem. Nawet mój młody który się ściga już mnie ciśnie i nie chce jeżdzić w tempie jak on to nazywa "emeryckim" :) Odnośnik do komentarza
AndrzejP Opublikowano 6 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2016 Cześć, Jestem Andrzej i to również mój pierwszy post na forum. Szukam roweru fitness i obecnie waham się między dwoma modelami Treka: FX 7.2 i FX 7.4. http://www.rowerowysklep.pl/trek-rower-trek-7.2-fx-blk-green-15-o_l_22887.html http://www.rowerowysklep.pl/trek-rower-trek-7.4-fx-blue-15-o_l_22894.html Rowerem dojeżdżam codziennie do pracy - około 12km, głównie po ścieżkach rowerowych. Chętnie poznam Wasze opinie na temat tych modeli. Obydwa z 2015 roku są dostępne w nieco niższych cenach - 15% vs. to co w ogłoszeniu. Pzdr A. Odnośnik do komentarza
Toma Opublikowano 6 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2016 Fajny ten trek, do pracy będzie dobry i 1 i 2. Jak masz możliwość zobaczenia na miejscu to Ci ułatwi sprawę i... wyjedziesz droższym ;) Sam się zaraz przyjrzę, a że mam Treka w Bielsku to zapytam. Denerwujące jest to, że firmy nie podają wagi roweru. Canyon i Scott nie mają z tym problemu. Odnośnik do komentarza
AndrzejP Opublikowano 6 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2016 Fajny ten trek, do pracy będzie dobry i 1 i 2. Jak masz możliwość zobaczenia na miejscu to Ci ułatwi sprawę i... wyjedziesz droższym ;) Sam się zaraz przyjrzę, a że mam Treka w Bielsku to zapytam. Denerwujące jest to, że firmy nie podają wagi roweru. Canyon i Scott nie mają z tym problemu. Obydwa oglądałem już w sklepie.Też przy mnie je ważyli, ale różnica nie jest aż tak duża. Tańszy: około 12,3, droższy 11,5. Do tego i tak dojdzie sakwa z obiadem, ubraniem etc:) Dzięki za odpowiedź. Odnośnik do komentarza
Toma Opublikowano 8 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2016 a co powiecie na CUBE HYDE? http://bikepark24.pl/pl/p/Rower-crossowy-Cube-Hyde-2015-meski/5145 Mogę go kupić w niskiej cenie. Da radę? Chyba bardziej uniwersalny,a ja sporo po leśnych śmigam. W ostateczności mógłbym go sprzedać po sezonie, jak CANYON przeceni Fitnessy :) Odnośnik do komentarza
lukasz.przechodzen Opublikowano 9 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2016 Hyde ma trochę bardziej "leniwą" i bardziej komfortową geometrię niż SL Road. No i szersze opony się do niego zmieszczą. Ale nie wiem czy warto kupić rower, by sprzedawać go po roku :) Odnośnik do komentarza
Toma Opublikowano 9 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2016 Wątek sprzedaży jest drugorzędny, wiele nie stracę. Hyde mogę mieć za nieco ponad 1000, ale chodzi o to żeby sprawdzić się na innym kole. Jeśli będzie wygodniejszy to chyba in plus. Przerzutka z trekkinga na tego Cube może być ok. Sam nie wiem, lubię czasem wyskoczyć na szybkie 50km po asfalcie, ale i z rodziną przez las przejechać też lubię. Leniwy mówisz ale myślisz że wolniejszy od 17kg trekkinga? Mam nadzieję, że nie :) Odnośnik do komentarza
lukasz.przechodzen Opublikowano 11 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2016 Po prostu pozycja za kierownicą będzie bardziej trekkingowa. Ale na pewno będzie się jeździło lżej niż na typowym trekkingu. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi