lukasz.przechodzen Opublikowano 8 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2018 Odnośnik do komentarza
Yarecki Opublikowano 18 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2018 Jak wygląda sprawa rozmiaru? Czy tak jak w przypadku butów Shimano trzeba kupować o rozmiar większe? Odnośnik do komentarza
unavailable Opublikowano 18 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2018 Obie z siostrą mamy Shimano (inny model) i faktycznie są o numer większe niż normalnie noszone buty. W dodatku skok między numerami jest stosunkowo duży - mam numer 40, w 39 ledwo się wciskam na siedząco i już nie bardzo stanę, z kolei 41 mi dosłownie klapią. Odnośnik do komentarza
Yarecki Opublikowano 18 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2018 Ostatnio w Decathlonie przymierzałem buty MTB XC 500. Normalnie noszę rozmiar 44 jednak w tym przypadku ledwo zamieściłem się w 46. Buty okazały po prostu za wąskie. Tym wszystkim którzy mają szeroką stopę i wysokie pdbicie polecam turystyczne Shimano MT 500 ( MT 5 ). Odnośnik do komentarza
unavailable Opublikowano 18 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2018 One mnie interesują od jakiegoś czasu i rozważam, czy się na nie nie skusić, jak się moje wykończą. Na ile jednak są one przewiewne? Bo moje WM40 są pod tym względem świetne. Odnośnik do komentarza
pepe Opublikowano 18 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2018 4 godziny temu, Yarecki napisał: Jak wygląda sprawa rozmiaru? Czy tak jak w przypadku butów Shimano trzeba kupować o rozmiar większe? Shimano zmieniło rozmiarówkę, tak że nie trzeba już kupować numer większych. Trzeba uważać, bo np. w Deca są jeszcze starsze modele ze starą rozmiarówką jak i nowsze z nową. Odnośnik do komentarza
unavailable Opublikowano 18 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2018 O, dobrze wiedzieć. Czyli zaś trzeba będzie mierzyć. Dzięki! Odnośnik do komentarza
Yarecki Opublikowano 18 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2018 43 minuty temu, Elle napisał: One mnie interesują od jakiegoś czasu i rozważam, czy się na nie nie skusić, jak się moje wykończą. Na ile jednak są one przewiewne? Bo moje WM40 są pod tym względem świetne. Przewiewność jest bardzo dobra na pewno lepsza niż moich starych Rockriderów z Decathlonu. Po za tym zapięcie na rzep jest dużo lepszym rozwiązaniem niż sznurówki. Odnośnik do komentarza
lukasz.przechodzen Opublikowano 18 Listopada 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2018 5 godzin temu, Yarecki napisał: Jak wygląda sprawa rozmiaru? Czy tak jak w przypadku butów Shimano trzeba kupować o rozmiar większe? Ja mam cywilne buty w rozmiarach: 43, 43 1/3, 44. FLR-y mam w rozmiarze 43. Patrzenie na sam rozmiar to mało, trzeba jeszcze porównać długość wkładki. Choć i to oczywiście nie zastąpi przymierzenia, bo wiele zależy od kształtu stopy i niektóre buty po prostu dla kogoś nigdy nie będą dobre, w żadnym rozmiarze. Odnośnik do komentarza
Yarecki Opublikowano 18 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2018 1 godzinę temu, lukasz.przechodzen napisał: Ja mam cywilne buty w rozmiarach: 43, 43 1/3, 44. FLR-y mam w rozmiarze 43. Patrzenie na sam rozmiar to mało, trzeba jeszcze porównać długość wkładki. Choć i to oczywiście nie zastąpi przymierzenia, bo wiele zależy od kształtu stopy i niektóre buty po prostu dla kogoś nigdy nie będą dobre, w żadnym rozmiarze. Dzięki za odpowiedź. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi