pawgasster Opublikowano 19 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2018 Takie szybkie pytanko który z tych rowerków bedzie lepszy lubie poszalec po bezdrożach troszkę polatać.trakcja szybkosc pod i z góry jest dla mnie bardzo ważna.podobna cena co myslicie o osprzęcie? a może zaproponujecie inny model za podobne pieniążki. a moze SSPECIALIZED STUMPJUMPER FSR EXPERT CARBON 2018ARBON 2018 Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano 19 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2018 Stumpjumper FSR to na pewno nie szybkość pod górę. To jest rower kanapowy. Super wygodny ale pod górę nie bardzo jedzie. Z górki oczywiście super. Odnośnik do komentarza
pawgasster Opublikowano 22 Października 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Października 2018 Stumpjumper FSR to na pewno nie szybkość pod górę. To jest rower kanapowy. Super wygodny ale pod górę nie bardzo jedzie. Z górki oczywiście super. Witam.słaby na podjazdach z czym to się wiąże? z zawieszeniem FSR.A co myślisz o wyposażeniu tego experta. Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano 22 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2018 To nie jest rower ani lekki ani sztywny. Nie wiem czy można go kompletnie zablokować na podjeździe ale jeśli to nie to duża część pary idzie w gwizdek. W każdym razie jak go testowałem to w porównaniu do wyścigowego fulla jakim jest Epic ledwo jechał. Ale tak jest chyba z każdym rowerem do enduro. Raczej żaden nie jedzie szybko do przodu po płaskim lub pod górę. Tylko w dół. Dlatego zwą się rowerami grawitacyjnymi. Bardzo dobry amor i dumper. Kiepski osprzęt. Miałem SRAM X7/X9 i uważam go za chłam. Dobry SRAM zaczyna się od GX. Za wąskie opony jak na góry. 2,2 IMO nie wystarcza. 2,3 minimum a lepiej 2,4 cala. Kolega ma Canyon Spectral i ten wydaje się dużo lepiej jechać pod górę. Odnośnik do komentarza
pawgasster Opublikowano 22 Października 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Października 2018 To nie jest rower ani lekki ani sztywny. Nie wiem czy można go kompletnie zablokować na podjeździe ale jeśli to nie to duża część pary idzie w gwizdek. W każdym razie jak go testowałem to w porównaniu do wyścigowego fulla jakim jest Epic ledwo jechał. Ale tak jest chyba z każdym rowerem do enduro. Raczej żaden nie jedzie szybko do przodu po płaskim lub pod górę. Tylko w dół. Dlatego zwą się rowerami grawitacyjnymi. Bardzo dobry amor i dumper. Kiepski osprzęt. Miałem SRAM X7/X9 i uważam go za chłam. Dobry SRAM zaczyna się od GX. Za wąskie opony jak na góry. 2,2 IMO nie wystarcza. 2,3 minimum a lepiej 2,4 cala. Kolega ma Canyon Spectral i ten wydaje się dużo lepiej jechać pod górę. Kolego piszesz mi o tym konkretnie rowerku SPECIALIZED STUMPJUMPER FSR EXPERT CARBON 2018 ? Bo on jest własnie na osprzecie sram gx. Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano 22 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2018 A mi się wyświetlił jakiś na SRAM X7/X9. Nie bardzo wiadomo która to wersja na 2018. SRAM GX to bardzo porządny osprzęt. Odnośnik do komentarza
pawgasster Opublikowano 22 Października 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Października 2018 A mi się wyświetlił jakiś na SRAM X7/X9. Nie bardzo wiadomo która to wersja na 2018. SRAM GX to bardzo porządny osprzęt. https://www.specialized.com/pl/pl/stumpjumper-expert-29-6fattie/p/128892?color=239997-128892 konkretnie ten w tej chwili testowy podobno jak nowy za nie cale 15tyś. co myslisz? Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano 22 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2018 Ten konkretny model ma wszystko bardzo dobre, może oprócz dumpera i korby. Ale ja nie jestem odpowiednim człowiekiem do tej dyskusji bo nie jeżdżę na enduro. Trzeba podpytać użykownika Marekk tu forumhttps://roweroweporady.pl/f/user/485-marekk/albo Michała Lalika, prowadzącego stronę 1enduro.pl Odnośnik do komentarza
pawgasster Opublikowano 22 Października 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Października 2018 mimo wszystko dziekuje Ci bardzo za pomoc Odnośnik do komentarza
pawgasster Opublikowano 23 Października 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Października 2018 klikając link i kontaktująć sie z Marekk dostałem odpowiedz "Hej, pomyłka. Co do enduro itp, to pomoże Ci Marek z forum, a nie ja (Marekk). nie rozumiem. jestem tu od dwóch dni. Odnośnik do komentarza
MARIUSZZZ Opublikowano 23 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2018 Chodzi o tego Marka ;) https://roweroweporady.pl/f/user/20-marek/ Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi