skip Opublikowano 11 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2018 Cześć, na wstępie chciałbym zaznaczyć, że przejrzałem już kilka for, wiele testów i poradników i nadal mam problem z wyborem odpowiedniego dla siebie roweru. Kiedyś zapalony rowerzysta, pokonujący kilometry na swoim nieśmiertelnym góralu, ale niestety rozmiar już nie ten. Chciałbym wrócić do jazdy stąd moja wizyta tutaj. Rower ma mi służyć do jazdy po mieście, po lesie i lekkim terenie. Przynajmniej na początku na pewno nie będzie to ciężki teren ani wyczynowa jazda. Tutaj od razu zaznaczę, że jeździłem crossem, ale wolę MTB. Mam 191 cm wzrostu, waga 92 kg. Celuję zatem w koła 29 cali z ramą 21-22, raczej z hamulcami tarczowymi, ale nie jest to must have. Budżet jaki sobie ustaliłem to ok 1500 zł i tu właśnie zaczynają się schody. Oglądałem: Cube Aim Pro – mój faworyt, zakochałem się w wyglądzie. Jakby kosztował 1500 biorę od ręki. Może ktoś da namiar? J Giant Talon 3 Northtec Halcyon Merida Big Nine 20-D Fuji Nevada Egzemplarz Monteria i Bottechia Indiana X-Pulser 2.7 W zasadzie poza ostatnim to wszystko w okolicach 2000 zł – czy warto dopłacić? Co wartego uwagi znajdę w budżecie ~1500 zł? Jestem sceptycznie nastawiony do produktów btwin, krossa i rometa. Z góry dziękuję za porady. Odnośnik do komentarza
Pit55 Opublikowano 11 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2018 +/- 1500pln: Kands, spartacus, velberg, lazaro Odnośnik do komentarza
skip Opublikowano 12 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2018 Ktoś coś doda jeszcze? Odnośnik do komentarza
unavailable Opublikowano 13 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2018 Jeśli poda, to znaczy, że się średnio zna lub lubi metki ;) W tej cenie wyłącznie Allegro i wyłącznie jazda rekreacyjna, bo prawdziwe MTB zaczyna się mniej więcej dwa razy drożej i to nie ze snobizmu, tylko bezpieczeństwa. Z markowych zostają używki, ale trzeba się znać i liczyć z koniecznością doinwestowania. Odnośnik do komentarza
rowerowy365 Opublikowano 13 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2018 +/- 1500pln: Kands, spartacus, velberg, lazaro ;) i nie szukaj MTB ale crossa. A jak bardzo chcesz MTB to jednak skieruj swoje kroki do Decathlona. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi