wysoczanin Opublikowano 15 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2018 Witam! Panowie wygooglowałem sobie ów dwa rowerki i zastanawiam się nad zakupem.Który z nich byście wybrali/polecili? A może coś innego w tym przedziale do ok 2600?Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam;) Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano 15 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2018 To trochę trudna granica cenowa. Jeszcze w tej cenie nie ma prawie nic przyzwoitego a za z grubsza 400 zł więcej już jest kilka opcji. Pytanie brzmi do czego to ma być rower i dla kogo (wzrost waga) Rockrider ma przyzwoitą ramę i przyzwoity amor. Reszta jest kiepska. Kross Level 3.0 nie ma w zasadzie ani jednej przyzwoitej części. Odnośnik do komentarza
wysoczanin Opublikowano 16 Maja 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2018 Rower do jazdy sporadycznej z tego tytułu nie chcę za dużo wydawać. 193 cm wzrostu i 105 kg wagi. A te opcje o 400 zł więcej to? :) Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano 16 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2018 Jeśli do sporadycznej to szukałbym takich rowerów, które są jakościowo dobre ale nie za drogie. Np Cube Attention 2017 i 2018 czy Romet Mustang 29 1 Generalnie rower na amorze olejowo-sprężynowym firm RockShox lub Manitou albo amortyzatorze powietrznym firmy Suntour i osprzęcie klasy Shimano Deore. Do rekreacyjnej jazdy od biedy Alivio też da radę ale przy tej masie będzie gorzej pracować pod obciążeniem. Przy tym wzroście tylko koła 29 cali. Jeśli rower ma widelec Suntour XCT lub XCM, pod żadnym pozorem nie kupować. Odnośnik do komentarza
wysoczanin Opublikowano 16 Maja 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2018 Cube Attention 2017 prawie 3 k a 2018 3,6k. Do jazdy sporadycznej/rekreacyjnej wyrzucić tyle w rower to mi się osobiście dużo wydaje. A do 2,6k nic ciekawego się nie znajdzie? Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano 17 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2018 Oprócz Rometa Mustang 29 1 nie znam żadnego roweru MTB w tej cenie spełniającego standardy uznawane przeze mnie za przyzwoite. Wkoło parku można i na rowerze za 1000 się przejechać. Odnośnik do komentarza
unavailable Opublikowano 17 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2018 A może dopytajmy, co to jest ta sporadyczna jazda? Bo propozycje są MTB, a nawet nie wiadomo, czy takiego roweru autor potrzebuje, czy może jednak crossa, tylko jeszcze o tym nie wie ;) Wtedy do 2600 są całkiem fajne propozycje np. od Unibike'a, choć pewnie nie tylko. Odnośnik do komentarza
wysoczanin Opublikowano 17 Maja 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2018 Proszę pytać, na wszystko odpowiem bo im więcej czytam tym mniej wiem;)Sporadyczna to pewnie z 2/3 x w tygodniu jazda max 2 h z przerwami przeważnie po nawierzchni utwardzonej. Takie rekreacyjno zdrowotne wypady na Malte;) Odnośnik do komentarza
rowerowy365 Opublikowano 17 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2018 Jeśli to ta Malta to prawie wszędzie asfalt - proponował bym crossa zamiast MTB. A jeśli nie, to każdy z tych MTB sprawdzi się w rekreacyjnej jeździe. Akurat te tereny nie są specjalnie wymagające. Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano 17 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2018 Jeśli to ta Malta to prawie wszędzie asfalt - proponował bym crossa zamiast MTB. A jeśli nie, to każdy z tych MTB sprawdzi się w rekreacyjnej jeździe. Akurat te tereny nie są specjalnie wymagające. Właśnie miałem Cię Pawel, wywołać do odpowiedzi :) Odnośnik do komentarza
rowerowy365 Opublikowano 17 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2018 No to się melduję :) Odnośnik do komentarza
wysoczanin Opublikowano 17 Maja 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2018 No to poproszę o jakieś propozycje do tych 2,6 k;) Odnośnik do komentarza
rowerowy365 Opublikowano 17 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2018 Mam świetną propozycję! Wpisz w Allegro rowery cross do 2600, obejrzyj wyniki, podlinkuj kilka interesujących Cię ofert. Poszukaj na stronach znanych producentów: Kross, Unibike, Romet, Merida, Kellys, Autor, a także innych, których również znajdziesz w głębiach internetu. Obejrzyj, porównaj, podlinkuj. Po prostu zwyczajnie się postaraj, bo to Twój rower. Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano 17 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2018 Mam świetną propozycję! Wpisz w Allegro rowery cross do 2600, obejrzyj wyniki, podlinkuj kilka interesujących Cię ofert. Poszukaj na stronach znanych producentów: Kross, Unibike, Romet, Merida, Kellys, Autor, a także innych, których również znajdziesz w głębiach internetu. Obejrzyj, porównaj, podlinkuj. Po prostu zwyczajnie się postaraj, bo to Twój rower. Bardzo dobrze napisane :) Odnośnik do komentarza
wysoczanin Opublikowano 17 Maja 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2018 Zajebista rada dla laika który nie ma pojęcia o osprzęcie! Po kolorze mam wybierać oferty które mnie interesują!? Poznaniak błysnął intelektem... chapeau bas! Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi