Arinko Opublikowano 11 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2018 proszę o poradę, który z tych rowerów będzie lepszy na pierwszą szosę dla dziewczyny. przeczuwam, że Triban choć Unibike ZNACZNIE ładniejszy :rolleyes: będę wdzięczna za info o głównych róznicach pomiędzy tymi rowerami. pozdrawiam Odnośnik do komentarza
unavailable Opublikowano 11 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2018 Cena ceną, za urodę warto czasem dopłacić, ale cały problem Unibike'a leży w widelcu - karbon będzie lepiej amortyzował i to niestety przesądza o wyższości Tribana. Poza używanymi rowerami niestety nic innego ładnego w tej kwocie się nie znajdzie :( Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano 12 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2018 O, to Wy się już dziewczyny dogadacie. A koleżanka jeśli się nie mylę z Mazur, polowała na crossa. Czyli zmiana koncepcji? Triban jest bardzo w porządku, Elle zresztą takowego posiada/posiadała. Może warto spojrzeć czy nie trafi się jakiś używany 540 w dobrym stanie w cenie 520? Odnośnik do komentarza
unavailable Opublikowano 12 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2018 Z tym, że od tego roku 520 jest damska - dla niektórych pewnie ładniejsza (bo nie czarna), a czy idzie w parze z tym cosik z geometrią, tego nie wiem. Natomiast co do używek, to jak zawsze powtarzam - na dwa razy. W Deca jest przynajmniej ta korzyść, że jak kupisz Tribana, przejedziesz się po suchym asfalcie 30km i wrócisz do sklepu, to od ręki możesz go oddać lub wymienić rozmiar, a używany, to raz, że trzeba już mieć konkretną rzecz upatrzoną, a dwa - troszkę się znać, żeby ktoś w jajo nie zrobił. Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano 15 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2018 A może Spec w karbonie? https://www.olx.pl/oferta/rower-szosowy-szosa-kolarzowka-specialized-ruby-carbon-women-CID767-IDsGGmD.html#bb7b94abab Odnośnik do komentarza
unavailable Opublikowano 15 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2018 Tylko zwróć uwagę, że ta rama jest dla jakiejś wyższej kobiety (powyżej 168cm). Nie ma nic gorszego niż kupić nawet ciut za dużą ramę - ja się tak połasiłam i niestety mój kręgosłup nie zechciał się dostosować, a ja byłam o krok od stwierdzenia, że szosa nie jest rowerem dla mnie. Odnośnik do komentarza
Arinko Opublikowano 5 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2018 Dzięki za zainteresowanie wątkiem. Czy umiecie powiedzieć w którym z rowerów (o ile w ogóle) będzie wygodniejsza pozycja? PS. Crossa mam ;) Odnośnik do komentarza
krzysiekw Opublikowano 5 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2018 Unibike ma w szosie bardzo dziwną geometrię. Jak szukałem dla siebie to pisałem do nich o podanie właśnie geo i dostałem takie cóś: https://photos.google.com/share/AF1QipME6SH1Tx2uiNY6BtPKAl5rioCJAE96mfv0zvt1LvSEwuwLoIJ5QEk4MomAJuoZ2Q/photo/AF1QipPi8MMez2OTItcgJqkg5-IIkMj8iQOBx8mx3Lhh?key=YmZSZlgwRk41RVRUTVZTM2lPU3JHQUFmTjYzTlNn Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi