nowywtemacie Opublikowano 15 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2018 Witam, chciałbym kupić rower lecz niestety jestem kompletnie zielony w tym temacie i potrzebuję pomocy kogoś z doświadczeniem. Co myślicie o tym rowerze ? http://allegro.pl/rower-romet-rambler-2-27-5-2017-hamulce-hydraulika-i7284541659.html Chodzi mi o w miarę dobre części, rower nie będzie używany do ekstremalnej jazdy. Odnośnik do komentarza
unavailable Opublikowano 15 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2018 Rower jak rower. Niska półka, ale nie kompletny złom. Dlaczego MTB? W tej cenie hamulce tarczowe to ryzykowna sprawa, poza tym cross będzie miał lepszy osprzęt (dla porównania cross z tym napędem będzie ok. 500zł tańszy). Odnośnik do komentarza
nowywtemacie Opublikowano 15 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2018 A czy mógłbyś zaproponować jakiś rower powiedzmy do 2 tysięcy złotych? Odnośnik do komentarza
krzysiekw Opublikowano 15 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2018 A czy mógłbyś zaproponować jakiś rower powiedzmy do 2 tysięcy złotych? Jak już to ''mogłabyś'' ;) Elle to kobieta Odnośnik do komentarza
unavailable Opublikowano 15 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2018 No jak nie ze zdjęcia, to chociaż z nicka można wydedukować ;) Nadal nie odpowiedziałeś się, jaki rower do dwóch tysięcy. Koniecznie ma być MTB? Do czego go chcesz używać? Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano 15 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2018 "W miarę dobre części" występują w ograniczonych ilościach np. w rowerze Spartakus Cross 4.0 Odnośnik do komentarza
unavailable Opublikowano 15 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2018 W tej cenie z crossów najlepszy jest Vellberg Explorer 4.1. Tak poza tym do zwykłej, rekreacyjnej jazdy i w nim, i w Spartacusie (plus Vellberg Explorer 3, Kands Maestro i Lazaro Integral V3) wszystkie części (a nie ograniczona ilość) są według mnie "w miarę dobre". Ja w każdym na MTB Kandsa jeżdżę od trzech lat i jedyną rzeczą wymagającą wymiany był łańcuch, natomiast jak pisałam w innym temacie, jedyną jego wadą jest waga, ale tego punktu nie przeskoczymy w tym przedziale cenowym. Odnośnik do komentarza
nowywtemacie Opublikowano 16 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2018 Rzeczywiście, mój błąd, przepraszam bardzo ? jeśli chodzi o używanie roweru to głównie po drodze asfaltowej ale chciałbym też czasem bez obaw wjechać w "trudniejszy teren" Odnośnik do komentarza
unavailable Opublikowano 16 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2018 Według mnie nadal cross, czyli powyższe propozycje. Do 2000zł wspomniany Vellberg Explorer 4.1 to najlepszy wybór. Jeśli jednak bardziej wizualnie podobają Ci się pozostałe wymienione przeze mnie modele (lub np. masz w okolicy dystrybutora), to też śmiało możesz je brać, bo jakiejś kolosalnej różnicy nie ma. Uściślając kwestię wjazdu w trudniejszy teren: na rowerze w tym limicie cenowym nie ma mowy o żadnych downhillach, skokach i innych cudach. Przy Alivio nie można też liczyć na szarpanie pod górę i oczekiwanie, że z biegu na bieg przeskoczymy z prędkością światła. Uwzględniając jednak ograniczenia, tej klasy rower w zupełności wystarcza na szuter, leśne oraz polne ścieżki, a czasem i brak drogi (byleby nie wjeżdżać z zablokowanym amortyzatorem :P). O głębszym piachu i śniegu można zapomnieć, ale to akurat nie wynika z ceny, tylko szerokości opon i przy 40c nawet za 10k byś nie przejechał ;) Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi