SportStudio Opublikowano 5 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2018 Co do samej ceny to dobre okulary np: Arctica nie zawsze kosztują ponad 200zł. Wszystko zależy od tego gdzie je kupisz, szukając w sklepach online zazwyczaj natrafisz na niższe ceny. NA sam model S-221 warto moim zdaniem dopłacić bo masz je od razu z wkładką korekcyjną. Odnośnik do komentarza
unavailable Opublikowano 5 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2018 No właśnie mnie nie przekonują. Po pierwsze im więcej elementów ruchomych, tym zawsze bardziej jest to narażone na uszkodzenia. Po drugie natomiast (jeszcze bardziej pierwsze ;)) ramka jest plastikowa, a ja na same szkła każdorazowo wywalam tyle kasy, że nie chcę ryzykować. Odnośnik do komentarza
DawidK Opublikowano 23 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2018 Zapytam tu w temacie by nowego nie zakładać i nie śmiecić. Może mi się uda kupić okulary z Decathlonu co możecie o tych 2 modelach: https://www.decathlon.pl/okulary-roadr-900-zestaw-id_8405407.html https://www.decathlon.pl/okulary-xc-100-4-pary-szkie-id_8405496.html Oba modele mają wymienne szkła. Któreś lepsze i jaki kolor szkieł lepszy jedne z niebieskim są, a drugie z takim pomarańczowym. Reszta szkieł taka sama. Odnośnik do komentarza
rowerowy365 Opublikowano 23 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2018 Porównywałem w zeszłym roku obydwa modele, szkła dość podobne, ROADR ma lepszy system mocowania i jednocześnie wymiany szkieł. Dłużej powinno to wytrzymać. Ja ostatecznie wziąłem dwie pary. Jedne zwykłe ciemne, drugie przeźroczyste. Zamiast wymieniać szkła, wymieniam okulary. Odnośnik do komentarza
DawidK Opublikowano 23 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2018 Ok a jak oceniasz ogólną jakość materiały, wygoda itp. Odnośnik do komentarza
rowerowy365 Opublikowano 24 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2018 Bez zarzutu. Nie jestem może wymagający ale dobrze się trzymają, dobrze przylegają, nie spadają z twarzy i całkiem dobrze przyciemniają w pełnym słońcu. Te przeźroczyste służą przede wszystkim zimą bo jeżdżę po ciemku - również są OK. Nic więcej nie mogę wymagać od okularów. Obydwie pary parują dopiero jak się zatrzymam i jestem rozgrzany. Odnośnik do komentarza
niet Opublikowano 25 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2018 Ja w końcu kupiłem uvex sportstyle 221. Była niezła przecena. Bardzo wygodne. Odnośnik do komentarza
DawidK Opublikowano 25 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2018 Ja się nad trzema zastanawiam. Na razie mam te co dostałem w vision express jako 2 parę jak to mówią gratis. Ale nie są na rower wygodne i są to zwykłe nie sportowe. A na pierwsze planuję albo te z Lidla nie są drogie, te z decathlonu cenowo też nie bardzo drogie, a pewnie lepsze od lidlowskich. A i myślę też nad Uvexami. Obejrzałem opinie na filmach na YT i chwalone za jakość, że w cenie około 200 zł dają jakieś powłoki które są sprawdzone i działają. Gdzie inni w dużo wyższej cenie dają, a w tej cenie dają zwykłe szkła. Niet a gdzie to kupiłeś na przecenie? Odnośnik do komentarza
niet Opublikowano 26 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2018 Intersport. Mocno chcieli się pozbyć tego co wisiało. Odnośnik do komentarza
gielo Opublikowano 27 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2018 A czy ktoś może poradzić sensowne rozwiązanie dla okularów na rower z korekcją? Bo póki co odwiedziłem kilka sklepów i optyków z marnym skutkiem - wybór mały, a ceny jak już odstraszają. Najsensowniej to chyba jest zaopatrzyć się w szkła kontaktowe i zwykle okulary na rower. Ja tak jeżdżę i jak myślę jest to najrozsądniejsza opcja:) Troche uciążliwe jest ich zdejmowanie i zakladanie będac w trasie ale tragedii niema. Odnośnik do komentarza
DawidK Opublikowano 27 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2018 Dzięki pomyślę, nie miałem jeszcze szkieł kontaktowych. Odnośnik do komentarza
DawidK Opublikowano 5 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2018 Hej napiszę tutaj, może doradzicie a i komuś się przyda. Znalazłem przypadkiem u siebie optyka gdzie można zrobić sobie okulary korekcyjne rowerowe fotochromowe firmy Rudy project. Nie wiem jaka cena jeszcze bo muszę podać jaką mam teraz korekcje parametry szkieł itp. Ale tak około 1 tyś z oprawkami trzeba pewnie liczyć. Sprzedawca pokazał mi jakiś model rudego, ale oprawka droga i ponad 500 zł, ale mogą dopasować szkła do innych oprawek. Więc może taniej wyjść. Używa ktoś takiego rozwiązania, jak się to ma do zwykłych dobrych rowerowych okularów? Odnośnik do komentarza
unavailable Opublikowano 5 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2018 Ja już tu kiedyś pisałam, że dużo zależy od wady. Jak masz mało skomplikowaną, to okej, natomiast jak dochodzą cylindry i jakieś tam krzywizny, to cena rośnie bardzo mocno, a czasem nawet nie ma technicznej możliwości ich wykonania. Odnośnik do komentarza
DawidK Opublikowano 5 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2018 Elle u mnie duża różnica w oczach. Oko prawe tak pisze na kartce od okulisty : -2,5/-2,0/123, a oko lewe -0,75. I mam okulary do dali. Widać, że duża różnica między jednym okiem a drugim jest. Odnośnik do komentarza
unavailable Opublikowano 5 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2018 To nie chodzi o różnicę, tylko tak jak Ci pisałam o jakieś krzywizny. Ja też na jedno oko mogę mieć rowerowe okulary, a na drugie nie :p Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi