krzysiekw Opublikowano 24 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2018 Hej, przygotowując sobie rower na jutro :) zauważyłem że w tylnym kole mam uszkodzony jeden z nypli :o Część z gwintem jest ok, natomiast to poniżej jest ''uszczerbane'' jest takie słowo? ;) Wiem że muszę go wymienić, ale pytanie jest czy do tego czasu da radę jeździć? Czy może lepiej nie ryzykować? Odnośnik do komentarza
rowerowy365 Opublikowano 24 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2018 Szprycha się trzyma? Jeśli tak, to bez obciążenia bym zaryzykował. Oczywiście jazda trochę bardziej delikatna ale w końcu to tylko jeden nypel. Odnośnik do komentarza
krzysiekw Opublikowano 24 Marca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2018 Tak gwint trzyma dobrze, a brakuje kawałeczka poniżej z jednej tylko strony. Chyba jednak jutro zaryzykuję i wyskoczę na rower :) I tak w niedzielę nypla nie kupię. Odnośnik do komentarza
rowerowy365 Opublikowano 24 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2018 Jeździłem na Tribanie 500 (stara wersja na Sorze). Popękała mi tylna obręcz. Mniej więcej przy co drugim nyplu pęknięcie wzdłużne 1cm w każdą stronę. Zanim zauważyłem, cała obręcz w stanie krytycznym. Wszystko wytrzymało. Stąd myślę, że jeden nypel tragedii nie czyni. ;) Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano 25 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2018 Jakiś czas jeździłem na kole z którego mi wyrwało nypel w czasie próby bycia Małyszem na rowerze :) Ale docelowo trzeba chyba wymienić obręcz. Koledze, lekkiemu i nieskaczącemu, już dwa razy w szosie tak się zrobiło na wydałoby się super obręczach Mavic Open Pro z 32-otworami. Gość waży 60 kg ale jeździ 12-15 tys rocznie i te obręcze nie wytrzymują. Odnośnik do komentarza
krzysiekw Opublikowano 25 Marca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2018 Właśnie wróciłem, stówka pękła ;) obyło się bez przygód, wszystko wytrzymało. Jacek na całe szczęście nypla nie wyrwało tylko go lekko uskubało z jednej strony, więc mam nadzieję że wystarczy go tylko wymienić i wszystko wycentrować :) Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi