Vataran Opublikowano 29 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2018 WitamPoszukuję roweru dla siostry. Bedzie użytkowany do rekreacyjnego jeżdżenia. Prosiłbym o radę i pomoc co wybrać, żeby nie być zawiedzionym że się wybrało byle co. Narazie rozważamy Romet Gazela 2.0 lub 3.0 oraz Monteria Futura 2.0 lub 3.0, ale pewnie znacie więcej fajnych i dobrych rowerów damskich w tej kwocie. Bardzo byście nam pomogli podając konkretne modele lub co w nich jest lepszego czy gorszego. Z góry wielkie dzięki!!! Odnośnik do komentarza
MaciejRutecki Opublikowano 29 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2018 Tak mi się przypomniało: https://roweroweporady.pl/f/topic/787-romet-gazela-20-vs-30/ drugiego producenta nie znam. BTW nie ma czegoś takiego jak "rower damski", co najwyżej rama. Szukasz miejskiego, trekkingowego itp? https://roweroweporady.pl/jaki-rower-kupic-typy-rowerow/ Odnośnik do komentarza
Vataran Opublikowano 29 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2018 Treking raczej.Firmy Monteria też nie znam, pytałem w sklepach to mi powiedziano że to taki romet bez nazwy romet. Temat powyższy czytałem, 3.0 ma przewagę w osprzęcie- rozumiem. A coś konkurencyjnego dla Gazeli 3.0 nad czym się warto zastanowić?? Odnośnik do komentarza
MaciejRutecki Opublikowano 29 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2018 Spojrzałem sobie na Gazela 3.0 na stronie producenta. Tego typu rowerami ostatnio średnio się interesuję, ale 2000 złotych -- wydaje mi się drogo. Często w komentarzach na forum pojawia się Kands i Spartacus. Może inni forumowicze napiszą coś więcej. Odnośnik do komentarza
kardan Opublikowano 30 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2018 Romet nie ma wygórowanych cen, powiedziałbym raczej że oferuje dobry sprzęt za rozsądną cenę. Jeśli nie Gazela 3, to Gazela 2, mniej biegów ale 21 w zupełności wystarczy do rekreacyjnej jazdy, a patrząc całościowo fajny rower. Czy na pewno potrzebne są, bagażnik, błotniki, oświetlenie? Bez tego, rower może być tańszy przy podobnych parametrach, lub lepszy przy podobnej cenie (a także lżejszy). Odnośnik do komentarza
Nath147 Opublikowano 30 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2018 Jak gazela 2 to warto porównać z gazela 1, w 2 niewiele zyskujesz co miałoby ci się w jakiś sposób przydać. Ta amortyzowana sztyca może obracać się na boki, za zaoszczędzone pieniądze lepiej kupić lepsze siodełko jak fabryczne będzie nie wygodne. Wysłane z mojego TA-1024 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi