MuertosKamilos Opublikowano 9 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2018 Witam, Postanowiłem postawić na totalną prostotę i zakupić rower Scott Metrix 40. Oczywiście będzie to zakup na odległość dlatego jeżeli jest to możliwe to bardzo bym prosił o pomoc przy analizie zdjęć roweru. Sprzedawca wysłał mi dosyć szczegółowe zdjęcia wykonane lustrzanką, może wy zobaczycie tam jakieś niepokojące defekty np mocno zużyte ząbki na kasecie itp ( ja niestety się nie znam a chciałbym dokonać w miarę świadomego zakupu ) Link do zdjęć : https://1drv.ms/f/s!AkWHJ6Wm46GnhhfX_wdqt3Uz25yO Z góry dziękuję Odnośnik do komentarza
unavailable Opublikowano 9 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2018 Na odległość nikt nie stwierdzi, jak np. działają przerzutki, luzów w sterach, kręcenia się piast, stukania w korbie i tak dalej, więc to tak na dwoje babka wróżyła. Napisz może jeszcze jaka cena, bo to też ma znaczenie. Odnośnik do komentarza
MuertosKamilos Opublikowano 9 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2018 Oczywiście jestem tego świadomy, sprzedawca zapewniał że cały napęd działa poprawnie. Chciałem po prostu uniknąć przeoczenia czegoś szczególnego na zdjęciach co by ten rower deklasowało lub czegoś co ja nie zauważyłem. cena to 730 zł ( wraz z przesyłką ) Odnośnik do komentarza
Nath147 Opublikowano 9 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2018 730? zatem zostanie ci sporo pieniążków na ewentualne naprawy, rower prosty to i części nie będą drogie; poproś by ci zrobił lepsze zdjęcia suportu, te ostatnie jest słabe, widać jakby ktoś kręcił nie w tym kierunku co trzeba i w jakimś stopniu zniszczył nakrętkę z tworzywa, może być utrudniony demontaż. Odnośnik do komentarza
pepe Opublikowano 9 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2018 Tak jak kolega Nath napisał, suport jest uszkodzony przez nieumiejętną naprawę. Nie wiadomo czy przy okazji ktoś nie uszkodził samej mufy. Z drobiazgów, to jeszcze linka przedniego hamulca do wymiany. To jest to co widać. A co tam jeszcze było naprawiane przez domorosłego majsterkowicza, to tego już nie widać, a być może było, jeżeli próbował suport wykręcać (po co ?) nie dał rady i zostawił tak jak jest. Generalnie, to ja bym sobie darował, za duże ryzyko. No jeszcze jakbyś mógł zabrać te rower do serwisu i ocenić koszty naprawy, to może jeszcze, ale jak kupowanie na odległość, to ja bym nie brał. Rower mojej żony, który ma ponad 10 lat jest w lepszym stanie i nie nosi śladów nieumiejętnych napraw, lepiej takiego egzemplarza szukać, zadbanego. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi