kacp1er Opublikowano 23 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2017 Mordeczki, doradzi mi ktoś?Szukam roweru tak do 1200 - nie więcej Rower będzie służył mi do jazdy po ulicach, troszkę po lesie, lecz jakoś nie hardkorowo.Mojego wymagania:-Nie moze przekraczac 1200-nowy-Hamulce tarczowe-Aluminiowa ramaW sumie tyle eksdiA i jeszcze jaki rozmiar ramy brać dla 183cm wzrostu? Odnośnik do komentarza
pepe Opublikowano 23 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2017 W ten cenie mordeczko nie poszalejesz, poszukaj po sklepach internetowych crossa 28 cali lub mtb 26 cali. W najniższej możliwej specyfikacji trafiają się nowe poniżej 1200 np. firmy Kross. Np. https://www.goride.pl/rowery/kross-evado-1-0-2018-meski-grafitowo-czerwony-mat?from=listing&campaign-id=20 Rozmiar prawdopodobnie w okolicach 19 cali.Osobiście to wolałbym dołożyć przynajmniej do 2000 lub jak ma być koniecznie 1200 to kupić używany na lepszym osprzęcie. Na temat kupna roweru markowego (czyli nie takiego jak z supermarketu) możesz sobie w tym wątku poczytać : https://roweroweporady.pl/f/topic/2963-zakup-roweru-pomoc-w-wyborze-producentow/ Odnośnik do komentarza
kacp1er Opublikowano 23 Grudnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2017 http://allegro.pl/rower-romet-rambler-2-0-26-2016-wyprzedaz-i6905688532.html#thumb/2a ten byłby git gut? Odnośnik do komentarza
pepe Opublikowano 23 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2017 Może tak może nie. Nie jest to jakieś najtańsze badziewie z supermarketu. Romet jest zaliczany do tzw. markowych producentów. Chociaż ja bezpośredniej styczności z jego produktami nie miałem. Możesz poszukać w necie opinii na temat tego modelu. Osobiście wolę rowery na większych kołach niż 26 cali, ale to kwestia gustu. Jak ci się bardzo nie spieszy, to najlepiej pochodź po sklepach rowerowych, jeżeli będą coś mieli na kołach 26 cali, to możesz spróbować jak się będzie jeździć i porównać z 28 na trochę węższych oponach. W ciemno przez Internet, to ja bym raczej nie kupował. Odnośnik do komentarza
kacp1er Opublikowano 23 Grudnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2017 Szczerze? To zalezy mi na czasie, moj juz nie nadaje sie do użytku, a że sniegu nie ma to bym pośmigał. Ten wyglada solidnie moim zdaniem, tarczówki na przod/tyl, mysle, ze nie zdechnie po miesiacu. Odnośnik do komentarza
Nath147 Opublikowano 24 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2017 nie zdechnie po miesiącu, tylko czy będzie się do czegokolwiek nadawał jeszcze przed wyjęciem z paczki :) // raczej nie będziesz z niego zadowolony Odnośnik do komentarza
NoOnesThere Opublikowano 24 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2017 Ja dałbym sobie spokój z hamulcami tarczowymi i amortyzatorem, gdyż w tanich rowerach te komponenty są bardzo marnej jakości. Do spokojnej jazdy kupiłbym crossa od Lazaro/Kandsa/Spartacusa w wersji z kasetą 8-rzędową i poprosił o wymianę widelca na sztywny. Taki rower będzie prosty i niedrogi w obsłudze, a przy dobrze dobranych oponach i ciśnieniu odpowiednio wygodny. Odnośnik do komentarza
eis Opublikowano 24 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2017 Ja mam Lazaro i jeżdżę praktycznie cały czas na sztywnym widelcu, bo odkręcony niewiele daje na dołkach, a swoje waży. Zastanowiłbym sie jednak nad szerszymi oponami, można w sumie spytać o takowe sprzedawce. Odnośnik do komentarza
niet Opublikowano 24 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2017 Odpuść tarcze w tym budżecie. Będą i tak marne, więc szkoda za nie dopłacać. Odnośnik do komentarza
rowerowy365 Opublikowano 25 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2017 Tak jak koledzy radzą. Poszukaj wyprzedaży w sklepach stacjonarnych ew. weź coś ze stajni "wielkiej trójki" ale bez tarczowych hamulców. Nie będą Ci do niczego potrzebne. Ten Romet jest na wolnobiegu. Do jazdy o jakiej piszesz oczywiście się nadaje ale jeśli w przyszłości chciałbyś coś zmienić to będą ograniczenia. W tych pieniądzach raczej nie załapiesz się na grupę Alivio ale Acera też jest OK. Poniżej coś przykładowego: http://allegro.pl/solidny-rower-spartacus-cross-3-0-men-acera-2017-i6874151325.html Odnośnik do komentarza
Inbike Opublikowano 25 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2018 Mam podobne zdanie w tej kwestii, również uważam że hamulce tarczowe oraz amortyzator są Ci po prostu zbędne, pomijam fakt że w tym budżecie spotkasz je w kiepskiej jakości, więc nie warto się w to bawić. Spartacus plus 8 rzędowa kaseta to ciekawa propozycja i zmieścisz się w podanym budżecie. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi