jajacek Opublikowano 24 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2017 Tak z ciekawości spojrzałem z moje zakupy Specowe. Pierwszego Speca, Sirrus Comp, kupiłem 08.12.2009. Potem były: Specialized Roubaix SL2, moja szosa endurance Specialized Hardrock, pierwszy MTB mojego młodego Specialzied Hardrock 29, mój MTB Specialized Tarmac Expert SL4, moja szosa race Specialized Crosstrail Expert, mój cross Specialized Crave Pro, mój MTB Specialized Stumpjumper Comp, MTB młodego a za chwilę mam nadzieję, dojdzie jeszcze Tarmac Comp DUi2 młodego :) A jeszcze docelowo mamy w planie: - wymianę mojego Crave na Chisel - zakup dla mnie Epic FSR - wymianę mojego Roubaix na nowy Roubaix Disc - zakup jakiejś taniej przełajówki, może Cruxa dla młodego Odnośnik do komentarza
amatorex Opublikowano 24 Listopada 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2017 Widzę ze spec wciąga :D Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano 24 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2017 Niewątpliwe :) Ale dla równowagi mamy dwa inne. Treka T1, torówkę, bo spec nie robi rowerów torowych Ridleya Xcalibur, szosę race na której młody się ściga. Ale zaraz nastąpi wymiana na Speca a ta pójdzie do ludzi. Odnośnik do komentarza
amatorex Opublikowano 24 Listopada 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2017 Jak tylko dojdzie spec to się pochwalę :P Odnośnik do komentarza
amatorex Opublikowano 24 Listopada 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2017 a swoją drogą o co chodzi z tym "Specialized Owner's Club" ? :) Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano 24 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2017 Planuję tu taki założyć :) Klub właścicieli Speców Odnośnik do komentarza
niet Opublikowano 24 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2017 Ze stała znżka klubowa 50% na produkty speca:p Odnośnik do komentarza
dawidm Opublikowano 24 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2017 tak z ciekawości, bo widzę że Spec prowadzi numerację wielkości ramy w cm. Rozmiar L dla 188cm wzrostu to jakiej ramy szukać? Odnośnik do komentarza
NoOnesThere Opublikowano 24 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2017 Dla 188cm wzrostu dobry będzie rozmiar ramy "58". Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano 24 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2017 Potwierdzam, 58 wydaje się odpowiednie. W Specu jest to XL Odnośnik do komentarza
dawidm Opublikowano 24 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2017 ok, dzięki. popatrzę czy coś ciekawego w tym rozmiarze. pzdr Odnośnik do komentarza
PawelGeo Opublikowano 26 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2017 Tak z ciekawości spojrzałem z moje zakupy Specowe. Pierwszego Speca, Sirrus Comp, kupiłem 08.12.2009. Potem były: Specialized Roubaix SL2, moja szosa endurance Specialized Hardrock, pierwszy MTB mojego młodego Specialzied Hardrock 29, mój MTB Specialized Tarmac Expert SL4, moja szosa race Specialized Crosstrail Expert, mój cross Specialized Crave Pro, mój MTB Specialized Stumpjumper Comp, MTB młodego a za chwilę mam nadzieję, dojdzie jeszcze Tarmac Comp DUi2 młodego :) A jeszcze docelowo mamy w planie: - wymianę mojego Crave na Chisel - zakup dla mnie Epic FSR - wymianę mojego Roubaix na nowy Roubaix Disc - zakup jakiejś taniej przełajówki, może Cruxa dla młodego Jacek, dzisiaj odpaliłem szosę i założyłem do niej siodło od MTB. Faktycznie jest o wiele lepiej jeśli chodzi o komfort. Jakie masz siodełko w swojej szosówce? Ja założyłem Body Geometry Phenom Comp od Epica pierwszy raz w życiu zrobiłem trasę 50 km. Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano 26 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2017 Przetestowałem ze 30 siodeł. Nie ma wygodniejszego niż Specialized Rival, którego już nie produkują: http://www.bikekatalog.pl/2009/ppg_fotki/foto_big/8_42300_05_01_09.jpg Generalnie jeśli ma być Specowe i wygodne musi mieć padding level 3. Do takich należą Henge Comp, które mam i czasem używam i Avatar Gel, które ma kolega. Mam Phenom ale jak dla mnie ma za mało wyściółki. Mam też niskie modele Henge i Targa ale niewygodne. Ostatnio jeździłem ponad godzinę na Power Comp i było całkiem przyzwoite. Używam siodeł w rozmiarze 143 mm. To może coś naprowadzi: http://legacy.specialized.com/us/en/ftb/saddle-finder/# Odnośnik do komentarza
PawelGeo Opublikowano 26 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2017 Dzięki Jacek za pomoc. Masz mój głos przy wybieraniu Prezesa Specialized Owner's Club. ;) Odnośnik do komentarza
amatorex Opublikowano 29 Listopada 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2017 oto i mój spec :) Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi