Adrejko Opublikowano 22 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2017 Witam. Jestem nowy na forum :) szukam porady dotyczącej mojego roweru elektrycznego. Czy ktoś może wie jak zdjąć ogranicznik prędkości w rowerze Tornado Go Electric? Sklepy, ani producent, nie chcą zdradzić tej tajemnicy, ale słyszałem, że można to zrobić. Dziękuje z góry. Odnośnik do komentarza
MaciejRutecki Opublikowano 22 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2017 [...] Sklepy, ani producent, nie chcą zdradzić tej tajemnicy, ale słyszałem, że można to zrobić. [...] Jak myślisz, dlaczego? Nikt nie chciałby Ciebie mieć na sumieniu. Pomijam kwestie legalności na drogach publicznych. Odnośnik do komentarza
Marek Opublikowano 23 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2017 Wzmocnić nogi? Odnośnik do komentarza
jastasz Opublikowano 27 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2017 Też mam elektryka, w mojej instrukcji obsługi odblokowanie silnika i zwiększenie wspomagania do wyższych prędkości, jest bardzo dokładnie opisane. Nie robię tego. ponieważ to ma być w dalszym ciągu rower, a wspomaganie do 25 km/h jest całkowicie wystarczające. Mogę oczywiście jechać szybciej ale korzystam wtedy już tylko ze swoich mięśni. Odnośnik do komentarza
Marek30 Opublikowano 28 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2017 Tak, można i nie jest to trudne. Można to wygrzebać w instrukcji wyświetlacza - jest tam informacja odnośnie maksymalnej prędkości w danym kraju - dla Polski jest to oczywiście 25km/h, ale można to przy odrobinie wysiłku i podstawowej znajomości języka angielskiego samemu zmienić w ustawieniach wyświetlacza na kierownicy, instrukcja tego wyświetlacza to ułatwia. Jeśli to nie zadziała lub jeśli ma się wyświetlacz montowany po środku kierownicy, to trzeba rozpiąć kable ogranicznika prędkości - są to dwa srebrne(szare) kable przy kontrolerze, który znajduje się przed tylnim kołem, a dostać się można do niego tak jak pokazano na zdjęciach. https://zapodaj.net/ef1b5db00a572.jpg.html https://zapodaj.net/8788cd2c26169.jpg.html Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi