niet Opublikowano 30 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2017 Moja żona pozwoliła szosa trzymać w mieszkaniu;p że ładnie się prezentuje. A też zakup drugiego roweru traktowała wzrokiem politowania. Gratulacje zakupu;) Odnośnik do komentarza
MaciejRutecki Opublikowano 30 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2017 Szosówki to nie moja liga, ale który z modeli prezentuje się brzydko? Ja nie kojarzę. :-) I trochę zazdroszczę zakupu. ;-) Odnośnik do komentarza
horacy13 Opublikowano 4 Października 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Października 2017 Kolejne kilometry za mną i jest super, naprawdę ? Jedno pytanie do doświadczonych szosowców: których zębatek można spokojnie używać korzystając z dużego blatu z przodu? Pytam, bo przy ustawieniu 2x6 łańcuch ociera mi delikatnie o prowadnicę przedniej przerzutki i nie mając doświadczenia nie wiem, czy tak musi być, czy jest to kwestia złej regulacji przedniej przerzutki? Odnośnik do komentarza
horacy13 Opublikowano 4 Października 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Października 2017 Chodzi oczywiście o napęd 2x11, jakiego szczęśliwym posiadaczem stałem się po zakupie szosy :) Odnośnik do komentarza
NoOnesThere Opublikowano 4 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2017 Ja w napędzie 2x10 mając ustawiony blat używam 8 koronek na kasecie, sporadycznie na chwile 9-tej (wyczuwam już na niej spadek kultury pracy napędu - duży przekos łańcucha). Przednia przerzutka jeśli jest dobrze wyregulowana (mowa teraz o przerzutkach Shimano) daje możliwość ustawienia jej w 4 pozycjach, po dwie na dużą i małą tarczę, czyli takie jakby "półbiegi" (chodź to mało precyzyjne określenie, bo przeciez biegu nie zmieniamy, a jedynie położenie przerzutki). Profesjonalnie to się chyba nazywa trymowanie. Dzięki takim "mikro" przesunięciom przerzutki można korzystać z szerszego zakresu koronek. Odnośnik do komentarza
horacy13 Opublikowano 4 Października 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Października 2017 Ok, dzięki za odpowiedź. Czyli przerzutka jest źle wyregulowana. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi