Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

MAm takie zapytanie. Otóż to mam KROSS Evado 5.0 i ostatnio jechalem sobie nim i zauważylem ze jak trzymam rece na przezutkach zeby troche zmienić pozycje to jakos pewniej sie prowadziło rower. I tak sie zastanawiam czy nie skrócic ewentualnie kierownicy o pare cm . Co o tym sadzicie.

Opublikowano

Na początek zanim zaczniesz przycinać weź po prostu przesuń sobie klamki i chwyty.Zobaczysz wtedy czy taka pozycja ci odpowiada,jeśli nie przesuń dalej aż do uzyskania optymalnego wymiaru.Pamiętaj że jak już utniesz to nie dosztukujesz :P Tak więc najpierw dopasuj a na końcu tnij.

Opublikowano

To bez znaczenia. Poluzuj obejmy od klamek i przesuń sobie o tyle ile uważasz, następnie wyciągnij korki z kierownicy i przesuń chwyty na odpowiednią odległość. Do tej ''operacji'' przyda się strzykawka z cienką igłą ;) wpuszczasz trochę wody pomiędzy chwyt a kierownicę tak aby można było go łatwo przesunąć.

Opublikowano

miałem ten sam dylemat i zamiast skracać ..przykręciłem rogi, co przesuneło mi uchwyty bliżej centrum. Zresztą i tak jak jadę po asfalcie to trzymam kierę najbliżej mostka ;)

Szeroka kiera i robi przydają się w lesie albo jak skaczę po krawęznikach