PrzemekC Opublikowano 6 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2017 Witam. MAm takie zapytanie. Otóż to mam KROSS Evado 5.0 i ostatnio jechalem sobie nim i zauważylem ze jak trzymam rece na przezutkach zeby troche zmienić pozycje to jakos pewniej sie prowadziło rower. I tak sie zastanawiam czy nie skrócic ewentualnie kierownicy o pare cm . Co o tym sadzicie. Odnośnik do komentarza
krzysiekw Opublikowano 6 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2017 Na początek zanim zaczniesz przycinać weź po prostu przesuń sobie klamki i chwyty.Zobaczysz wtedy czy taka pozycja ci odpowiada,jeśli nie przesuń dalej aż do uzyskania optymalnego wymiaru.Pamiętaj że jak już utniesz to nie dosztukujesz :P Tak więc najpierw dopasuj a na końcu tnij. Odnośnik do komentarza
NoOnesThere Opublikowano 6 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2017 Ja też wolałem węższą kierownicę na rowerze crossowym. Skracałem chyba ze trzy razy. Z 64cm zszedłem na 56cm. 95% tras jeździłem po asfalcie. Odnośnik do komentarza
PrzemekC Opublikowano 6 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2017 Tylko w tym modelu sa takie chwyty w tym stylu . https://www.rowertour.com/p/14701/author-ergo-2-130mm-chwyty-ergonomiczne?gclid=CjwKEAjwpdnJBRC4hcTFtc6fwEkSJABwupNiXlE9-iqCFNqsmuME9ATavkJMH7KLY5AP6nt3NmHsxRoCcIPw_wcB Odnośnik do komentarza
krzysiekw Opublikowano 6 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2017 To bez znaczenia. Poluzuj obejmy od klamek i przesuń sobie o tyle ile uważasz, następnie wyciągnij korki z kierownicy i przesuń chwyty na odpowiednią odległość. Do tej ''operacji'' przyda się strzykawka z cienką igłą ;) wpuszczasz trochę wody pomiędzy chwyt a kierownicę tak aby można było go łatwo przesunąć. Odnośnik do komentarza
PrzemekC Opublikowano 6 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2017 Dziekuje. spróbuje pana rady. z Góry dziekuje :) Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano 6 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2017 Ja też na crossie wole trochę węziej niż na MTB. A ile to już kwestia gustu. Odnośnik do komentarza
Olo Opublikowano 7 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2017 miałem ten sam dylemat i zamiast skracać ..przykręciłem rogi, co przesuneło mi uchwyty bliżej centrum. Zresztą i tak jak jadę po asfalcie to trzymam kierę najbliżej mostka ;) Szeroka kiera i robi przydają się w lesie albo jak skaczę po krawęznikach Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi