byali Opublikowano 12 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2017 Cześc, mam w planach kupno roweru typu full do jazdy po górach, lasach i szybszych zjazdach z lekkim lataniem. Upatrzyłem sobie Canyon Neuron AL 7.0 i chciałbym dowiedzieć się co myślicie o tym rowerze. Dodam że planuje kupić rower z dobrą ramą i na przestrzeni lat upgradować go. A także chciałbym żebyście może mi poradzili zakup innego roweru w granicach tej kwoty bądź też przekonać do kupna używanego fulla. Z góry dzięki za sugestie. Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano 12 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2017 Oglądałem tego fulla na targach w Warszawie. Estetycznie bardzo ładny. RS monarch jako dumper nie ma dobrych opinii. Reba bardzo dobry amor. Deore przyzwoite. Hamulce kiepskie. Używanego fulla kupowałbym bardzo ostrożnie. Ja się czaję na wyprzedażowego Epica Carbona lub Cambera Carbona ale jeszcze nie zgromadziłem funduszy. Odnośnik do komentarza
byali Opublikowano 12 Maja 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2017 Używany sobie raczej odpuszczę, nie wiadomo co się z takim działo. Myślałem także nad kellys swag 10, tylko on jest bardziej "wyczynowy" z tym skokiem 160 oraz 1x11, Będzie lepszy od canyona? Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano 13 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2017 Ten Kellys to raczej taka zjazdówka/enduro ale chyba o takiego Ci chodzi. Na takich się zupełnie nie znam. Ja celuję w lekkiego fulla XC. Proponuję wczytać się w tego bloga: http://www.1enduro.pl/ Odnośnik do komentarza
Marek Opublikowano 13 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2017 Nie możesz porównywać tych dwóch rowerów bo to dwie różne maszyny. Canyon to ścieżkowiec a Swag to rower enduro - akurat ten to wersja budżetowa. Powinieneś się dokładnie zastanowić do czego potrzebujesz roweru i wśród takich modeli szukać. Odnośnik do komentarza
byali Opublikowano 13 Maja 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2017 Raczej celuje bardziej w enduro. Czemu uważasz że swag to wersja budżetowa? Sprawdziłem tego bloga i znalazłem ranking enduro do 9k i swag zajmuje 2 miejsce zaraz po blackbirdzie który jest w tej samej cenie. Odnośnik do komentarza
Marek Opublikowano 13 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2017 Co nie zmienia faktu, że jest to wersja budżetowa, złożona z możliwie tanich komponentów. Oczywiście to nie jest zły rower i na początek spokojnie wystarczy, a co więcej może stanowić fajną bazę do rozbudowy. Rama jest w końcu taka sama jak w wyższych swagach. Odnośnik do komentarza
byali Opublikowano 15 Maja 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2017 Znalazłem jeszcze dartmoor blackbird, który jest na lepszym osprzęcie w tej samej cenie co swag, ale czy warto kosztem lepszych części zrezygnować z virtuala w swagu i zastąpić go jednozawiasem? Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi