rafakafa Opublikowano 7 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2017 Witam, Moi drodzy mam pytanie gdyż w temacie rowerów i tego co warto, za ile, marek, specyfikacji (hamulce itp.) jestem "zielony" stąd liczę na opinie, docelowo pomoc. W planach mam kupić rower. Do wieczornych przejazdów jak będzie ciepło żeby się poruszać jako aeroby, żeby na weekend gdzieś pojechać z rodziną itp. aby był rower w miare solidny i sprawdzony model, firma. Z jeden strony mógłbym wydać tą wyższą granice budżetową natomiast jak nie ma większej różnicy to wolę przyoszczędzić, chyba że warto tych kilka stów więcej wydać bo........ Czytałem na stronie WWW w sekcjach rowery do 1000 i 1500, i wpadły mi w oko te rowery: Spartacus Elite Alivio 1449 zł Karbon Racing R15 oraz X15 1199 zł Romet Rambler 26 3 1299 zł (jak wpisze na allegro to różne ceny wyszukuje) B’Twin Rockrider 340 - 800 zł Kross Hexagon X1 1099 zł widzę jeszcze jest jakis X3 niewiele drozszy ? Natomiast zastanawiałem się nad tym, którego wyżej nie było Kross Black Edition 6.1 1299 zł gdyż chyba ma "lepsze" hamulce niż te powyżej ? czy warto ? http://www.sklepmartes.pl/sporty/21349-meski-rower-black-edition-61-l-21-czarczerwgraf-r17ms26210071-kross.html#/pe-men/rozmiar-l_21/kolor-czar_czerw_graf https://www.kross.pl/pl/node/18525 Odnośnik do komentarza
rafakafa Opublikowano 7 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2017 https://www.decathlon.pl/rower-mtb-rockrider-520-275-id_8350582.html ROWER GÓRSKI MTB ROCKRIDER 520 27,5" B'TWIN o jeszcze widzę taki w cenie tego KROSSA BE 6.1 i również te tarczowe hamulce Odnośnik do komentarza
rafakafa Opublikowano 8 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2017 I jak pomoże ktoś ? Odnośnik do komentarza
Janao Opublikowano 8 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2017 Rowery w tym przedziale cenowym raczej nie są dobrej jakości. Zdecydowanie najlepszym rozwiązaniem są 3 modele na allegro. Spartacus cross 4.0, lazaro v3 i kands maestro. kosztują ok 1400-1500zl i są na osprzęcie alvio 3x10. Nie będę porównywał bezpośrednio tych wszystkich modeli, o których wspomniałeś, ale tylko tak ogolnie Ci powiem że w tej cenie nie kupisz dobrego roweru na dłużej. Do twoich celów dobry będzie cross na kołach 28 i raczej tym się kieruj Odnośnik do komentarza
NoOnesThere Opublikowano 8 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2017 Gdybym ja szukał roweru do spokojnej jazdy z rodziną, czyli głównie płaskie drogi i prędkości do 25km/h to kupiłbym: http://allegro.pl/2016-solindy-szybki-crs-lazaro-integral-v1-st-men-i6779723269.html Oczywiście zaraz wszyscy się rzucą na mnie, że to "szajs", ale mam rower tego typu, ma już naklepane dobrych kilka tys.km i nie dołożyłem do niego nawet złotówki. Jest jeżdżony metodą "na zarżnięcie", czyli nic nie wymieniam póki działa. A jak zacznie łańcuch przeskakiwać to się kupi nowy wolnobieg, łańcuch i korbę za 150zł i znowu posłuży przez 5-6 lat :D Co innego jak się chce nabijać kilka-kilkanaście tysięcy kilometrów rocznie no to wtedy takim rowerem będzie trudno. Jeśli jesteś ciężki to wolnobieg szybko się "zygzakuje" i wtedy warto dołożyć do roweru z kasetą. Odnośnik do komentarza
rafakafa Opublikowano 10 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2017 Zdecydowanie najlepszym rozwiązaniem są 3 modele na allegro. Spartacus cross 4.0, lazaro v3 i kands maestro. kosztują ok 1400-1500zl ROWER GÓRSKI MTB ROCKRIDER 520 27,5" B'TWIN Kross Black Edition 6.1 a czy te 1 299 zł nie są atrakcyjne vs te modele ? Z tego co patrzę mają te lepsze hamulce z przodu ? Nie wiem za bardzo co wchodzi w skład tego osprzętu ale rozumie iż on jest w tamtych lepszy ? Odnośnik do komentarza
martinb33 Opublikowano 10 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2017 "Królowie allegro" na Alivio troche przekraczają budżet. Może w takim razie zainteresować się modelem niższym Kands Crossline 1100 i Lazaro Integral V2 Odnośnik do komentarza
rafakafa Opublikowano 10 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2017 Może i by budżet udźwignęli królowie allegro, ale pytanie czy "warto". A jak te dwa: ROWER GÓRSKI MTB ROCKRIDER 520 27,5" B'TWIN Kross Black Edition 6.1 Odnośnik do komentarza
grinderxxx Opublikowano 19 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2017 Witam. Chciałbym się podłączyć do tematu. Co sądzicie o takim rowerze? Warto? https://www.olx.pl/oferta/rower-crossowy-bulls-kola-28-aluminium-CID767-IDlFRB0.html Nie znam tego producenta. Rama tez z jakiegos dziwnego stopu... Proszę o opinie i z góry za nie dziękuję. Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza
Marek Opublikowano 19 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2017 Bulls to raczej znana marka. U nas tych rowerów jest nieco mniej, ale też sporo się spotyka. Za to na zachodzie więcej, co wynika z tego, że to marka niemiecka. Co do stopu 7005 jest mocniejszy od 6001 tyle, że podobno trudniejszy do spawania. Odnośnik do komentarza
leszekM Opublikowano 19 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2017 Odnośnie rowerów z Decathlona, to ostatnio było takie cuś: https://www.wprost.pl/zycie/10051127/Siec-popularnych-sklepow-sportowych-ostrzega-W-tych-rowerach-lamia-sie-ramy.html Więc pomyślałbym dwa albo trzy razy, zanim kupiłbym jakiegoś B'Twina... Odnośnik do komentarza
Ponczi Opublikowano 19 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2017 @Up Ja mam rockridera 5.1 z 2013r., aktualnie znanego pod numerkiem rockrider 340 (czyli dość niska półka). Mimo to zrobiłem na nim ponad 16000km i nadal śmiga. Krossy też miały problemy z ramą. Odnośnik do komentarza
RemarSport Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Do autora tematu: naprawdę warto dołożyć te 100 zł i wybrać pomiędzy "złotej trójki" Spartacus Cross 4.0, Lazaro v3 i Kands Maestro z naciskiem na tego ostatniego, akurat miałem przyjemność na nim jeździć i wydał mi się najlepszy pod względem komfortu. Dodatkowo masz osprzęt Avilo co jest tylko plusem. Odnośnik do komentarza
martinb33 Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Dodatkowo masz osprzęt Avilo co jest tylko plusem. Jak we wszystkich pozostałych. Ale Kandsa mogę polecić chociaż by z takiej błachej przyczyny że jest najładniejszy z nich wszystkich. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi