benek123 Opublikowano 7 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2017 Niedawno kupiłem krossa level b6 2017, ostatnio na pierwszej przejażdżce zauważyłem a raczej usłyszałem, że przeżutka ( jakaś śruba ) ociera o szprychy. Na 1 biegu na korbie jest 2 na manetce. Czy zmienienie zakresu jej działania rozwiąże te 2 problemy czy będzie trzeba jeszcze coś regulować ? Czy zmiana zakresu nie wpłynie na zmiane biegów pomiędzy najniższym a najwyższym ? Pytam o takie rzeczy bo nie wiem czy zabierać się za to sam czy dać to do serwisu. Odnośnik do komentarza
Dzida Opublikowano 7 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2017 Lepiej poleć do serwisu bo jeśli przerzutka tylna obciera o szprychy może być skrzywiony hak ramy zakres raczej nie pomoże. A jeśli tego nie skorygujesz to może być gruba naprawa jeśli przerzutka wkręci się w koło. A może być jeszcze banał czyli wystarczy odgiąć linkę przerzutki która ociera o szprychy. Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano 7 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2017 Na 90% skrzywiony hak przerzutki. Serwis wyprostuje. Odnośnik do komentarza
benek123 Opublikowano 8 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2017 Ok. dzięki. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi