CaminoCanis Opublikowano 27 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2016 Witam. Przymierzam się do zakupu na sezon 2017 MTB-ka. Wpadł mi w oko Kross HEXAGON R8 2016 w cenie 1784.15 PLN. Martwi mnie tylko jedno: z tyłu ma Deorkę ale z przodu Altusa, manetki takowóż. Podobno różnica między przodem a tyłem nie może być większa, niż 1 stopień (czyli w tym przypadku z przodu mogło by być co najmniej Alivio). Czy taki układ będzie chodzić dobrze - nie będę jeździłpo górach, ale raczej teren pofałdowany. Odnośnik do komentarza
krzysiekw Opublikowano 27 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2016 Seria Hexagon to rekreacyjne mtb, dla mnie to taki mocniejszy cross(ale pewnie to już wiesz).A co do przerzutki to raczej bez różnicy.Jak zauważyłeś klamki też są Altusa.Żeby poczuć różnicę musiałyby być Deorki. Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano 27 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2016 Ze względów ekonomicznych producenci wkładają dla bajeru dużo lepszą przerzutkę na tył i kiepskie manetki do przodu. A kultura pracy zależy w dużo większym stopniu od manetek niż od przerzutki. Ja już raczej poniżej Deore bym nie schodził do częstszego użytkowania. Ale na prawie pełnym Deore nowego roweru za 1800 zł nie kupisz. Odnośnik do komentarza
CaminoCanis Opublikowano 27 Listopada 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2016 Pewnie to jest powód, że leży na sklepie. Dzięki za uwagi Odnośnik do komentarza
lukasz.przechodzen Opublikowano 30 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2016 Krossy "leżą" w sklepach, bo jest ich po prostu w nich dużo, są popularne. Ale to w sumie dobrze, zawsze można się potargować przy zakupie. O takim kuszeniu tylną przerzutką opowiadałem na YouTube: Jest to normalna praktyka, prawie wszyscy producenci to robią. Nic się nie przejmuj, rower będzie jeździć i wszystko będzie działać dobrze. A jak coś kiedyś padnie, to sobie wymienisz na Deore. Odnośnik do komentarza
JednosladyTrendy Opublikowano 7 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2016 Poniekąd płacisz za markę a nie za faktyczną jakość, natomiast seria Hexagon zbiera przyzwoite opinie na całym forum. Czy budżet jaki posiadasz to 1700 czy 2 tyś zł? Bo tego nie precyzujesz, a może doradzimy również inne, ciekawe modele. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi