MikeBike Opublikowano 26 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2016 Witam. Jak poprawnie mówi się na kręcenie tylnego koła? Buksowanie czy boksowanie ? Odnośnik do komentarza
Marek Opublikowano 26 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2016 bu Odnośnik do komentarza
marcino285 Opublikowano 26 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2016 Boksowanie to nie to forum i nie ta dyscyplina sportowa. Odnośnik do komentarza
Jeden Opublikowano 6 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2016 Bardzo częsty błąd językowy, tak powszechny że jak mówię poprawnie to ludzie na mnie dziwnie patrzą :D ;) Podobnie jest ze słowem wziąć gdzie większość osób mówi "wziąść". - temat rzeka :) Odnośnik do komentarza
marcino285 Opublikowano 7 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2016 Właśnie temat rzeka. Dodam od siebie jeszcze jeden przykład tylko. Wszyscy zamiast wystarczy mówią starczy... Odnośnik do komentarza
lukasz.przechodzen Opublikowano 7 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2016 Może przygotuję o tym kiedyś wpis na blogu, bo faktycznie temat jest ciekawy :) Ja wiele razy spotykam się z określeniem "piesta", zamiast poprawnie - piasta. No i "pedała", "pedałka", zamiast poprawnego - pedały. Ale to ostatnie ponoć podpada pod mowę nienawiści ;) Odnośnik do komentarza
Teresa Opublikowano 7 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2016 Dobry pomysł z tym wpisem na blogu. Popieram jak najbardziej. Jak to mówią: "jestem za, a nawet przeciw". Odnośnik do komentarza
unavailable Opublikowano 14 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2016 W kwestii pedałów to dostaję białej gorączki ;) I coraz częściej odnoszę wrażenie, że to taka edukacja, jak powiedzenie, że ścieżka dla rowerów to nie chodnik... Żeby jednak nie być hipokrytą, przyznam się, że mimo szczerych chęci, wciąż "włanczam" światło. Jakkolwiek - co ciekawe - do ruchu już się włączam :D Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi