PanRobotka Opublikowano 15 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2016 Drodzy; Małżonka od kilku lat ujeżdża taki sobie budżetowy rowerek, kupiony swego czasu jako nowy w okolicach 1200 zł: http://www.katalogrowerowy.pl/kr/rowery/xcmaratonprzelaj/22907-unica?id=4-29&page=2&pr_price=19&pr_subcategory=59 Przy tej cenie za całość, jak się można spodziewać nie ma szału z osprzętem i stąd też producent nie zaszalał także z amortyzatorem marki "widelec" (tak naprawdę jakiś Mustang czyli kupa :-( ). Niestety w ostatnim czasie element wyzionął ducha, czyli o ile wcześniej rower posiadał jakieś namiastki amortyzacji to teraz się zaciął i odmawia dalszej współpracy. Przy okazji wizyty w serwisie dostałem propozycje wymiany na nowy (który rzekomo będzie się do czegoś nadawał) za cenę około 300 zł, co biorąc pod uwagę wiek, cenę bazową roweru i utratę wartości jest dosyć w moim mniemaniu wygórowana inwestycją ... stąd potrzebuję waszej porady: co robić ? Czy odżałować te 300 zł na nowy amortyzator, czy też kupić tańszy (jaki ? ), który i tak parę lat wytrzyma i nie ma sensu przepłacać ? Będę wdzięczny za konstruktywne opinię i sugestie. Pozdr. Pan Robótka Odnośnik do komentarza
krzysiekw Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2016 A ten amortyzator jest potrzebny?Bo jeśli nie to może wsadzić sztywny wideł i zaoszczędzić na wadze. Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Też sugeruję wsadzić sztywny. Amor poniżej 400 zł to w zasadzie nic nie robi. Odnośnik do komentarza
PanRobotka Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Panowie Jak dla mnie to wasza propozycja wymiany na sztywny widelec brzmi logicznie, natomiast jest tzw. aspekt psychologiczny, którego użytkowniczka może niezaakceptować :-( Czy w takim razie nie ma sensu ładować 300 zł w amor, skoro mogę kupić tańszy np. widziałem jakiegoś Suntour-a poniżej 200 zł i będzie działał tak samo ? Odnośnik do komentarza
marcino285 Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Niestety ten aspekt psychologiczny. Myślę, że ten za 200 i tak będzie dużo lepszy od tego co był w tym rowerze. Odnośnik do komentarza
PanRobotka Opublikowano 30 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2016 Kupiłem Suntour XCT w cenie 99 zł. Nówka sztuka więc się długo nie zastanawiałem ;-) Jak 3 lata wytrzyma to będę zadowolony, a jest duża szansa bo żona raczej po mieście się wozi i raczej rower szanuje ;-). Teraz pytanie: jaka jest rozsądna cena jaka serwis może sobie zażyczyć za wymianę całego widelca ? Pozdrwiam PR Odnośnik do komentarza
kaktus Opublikowano 31 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2016 w moim serwisie 30zł ;) Odnośnik do komentarza
marcino285 Opublikowano 2 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2016 U mnie też 30 zł. Odnośnik do komentarza
PanRobotka Opublikowano 2 Września 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Września 2016 Albo się serwisujemy w tym samym miejscu, albo zmowa cenowa ;-). Wczoraj rower odstawiłem i też my wymienią za 30 zł :-) Odnośnik do komentarza
marcino285 Opublikowano 3 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2016 Może i zmowa cenowa :) . Kto wie ;) . Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi