tygrysek Opublikowano 2 Września Opublikowano 2 Września Pinezki na trasie przez Gassy do Góry Kalwarii są sypane od kilku lat, ale ostatnio raz że jest ich więcej i częściej, a dwa że bywają sypane również na odcinku przed Gassami patrząc od strony Warszawy. Wcześniej były sypane najczęściej w Dębówce lub Podłęczu, a jak tak daleko zazwyczaj z braku czasu nie dojeżdzam Jakie macie w tym temacie taktykę? Ja nie bardzo znam inny kierunek gdzie w godzinę dałoby się na szosie wyjechać z Warszawy i pokręcić we względnym bezpieczeństwie od pędzących aut, na razie zaliczyłem tylko raz wymianę dętki z uwagi na pinezki, więc nie zamierzam odpuszczać tej trasy Inna sprawa że chciałbym dożyć momentu gdy na kierunku Warszawa Góra Kalwaria powstanie coś przypominającego Wiślaną Trasę Rowerową, zwłaszcza że liczba kolarzy i rowerzystów w weekendy jest ogromna i to siłą rzeczy musi wywoływac konflikty z miejscowymi Pomijam w tym momencie to jak zachowują się niektórzy kolarze i niektóre peletony, bo przez te 10 ostatnich lat widziałem tam różne sytuację i nie jesteśmy bez winy
Szwedacz Opublikowano 2 Września Opublikowano 2 Września Jeżdżę na Tufo HD i się nie przejmuję takimi drobiazgami 🙂 Pinezek chyba nie miałem okazji sprawdzać, po niecałych 4.4k przejechanych km, z tyłu mam w 1 czy 2 miejscach ślady rozcięcia najpewniej szkłem, które zatrzymało się na wkładce antyprzebiciowej. Poza okolicami wału na lewym brzegu są lokalne asfalty i świetne szutry, gdzie i na szerszych szosowych oponach będzie OK w okolicy Zalesia i na południe, w stronę Czachówka. Ewentualnie techniczne wzdłuż S79 po Tarczyn. Jakiś czas temu wał na prawym brzegu, w okolicach Karczewa był kompletnie rozkopany - może przy okazji gruntownej przebudowy doczeka się ścieżki w stylu tego, co idzie między piaskarnią i POW, koło hałdy Siekierek?
tygrysek Opublikowano 3 Września Autor Opublikowano 3 Września Z tego co czytałem plany przewidują że trasa Eurovelo 11 na południe od Warszawy ma biec po wale wiślanym z tej strony Wisły co Gassy. Jestem ciekawy czy jakieś opony szosowe wytrzymałyby starcie z pinezką, ostatnio mam z tyłu założone GatorHardshell ale na pinezkę akurat trafiła zwykła opona przednia.
Szwedacz Opublikowano 3 Września Opublikowano 3 Września Nawet jest planowany przebieg zaznaczony na oficjalnej mapie na eurovelo.com. Na prawy brzeg ma przeskakiwać najbardziej obleganą kładką, wokół MPWiK na Czerniakowskiej będzie szło Bartycką i ścieżką pod Torwar, a do G-K po wale, aż po sady koło Wólki Dworskiej (czyli krótki kawałek wału na południe od Gassów udrożnią). Brzmi jak dokręcanie tabliczek na istniejących już trasach, a za kasę się zrobi coś innego przy okazji (tak jak w ramach montowania tabliczek którejś z Velo Mazovia wyżwirowali grubym tłuczniem dojazd do domków między ogrodem botanicznym i podgrzybka, a potem przez pół roku bez plusowych opon nie dało się przejechać).
Rekomendowane odpowiedzi