Skocz do zawartości

Bagażnik do karbonu i sztywnej osi.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Przesyłam zdjęcie pacjenta. Karbonowy specialized diverge comp. Chciałbym zapakować na niego wiecej. Szukam bagażnika pod sztywną oś i karbonową ramę. Chciałbym uniknąć wydawania na tailfina. Widzialem, że Ortilieb posiada również w ofercie adapter do sztywnej osi i bagażniki. Stosował ktoś to rozwiazanie? Jak się sprawdza? Czy w ogóle wejdzie na mój rower. Jeżeli istnieje coś innego to proszę o rekomendację.

20250816_165814(1).jpg

Opublikowano

Nie słyszałem o niczym więcej na rynku UE, a sam Ortlieb względnie niedawno wyszedł z tym bagażnikiem. Ściąganie alternatyw z ameryki (np. jakiś Old Man Mountain) niemal na pewno wyjdzie dużo drożej. Tailfin z UK też się mocno ceni.

Opublikowano

Sciaganie czegokolwiek z USA to koszmar o kosmiczna drozyzna. Musialem kiedys kupic jakies podkladki do roweru czasowego za 20 USD. Razem z wszystkimi oplatami kosztowaly 320 zl

Opublikowano

Nie musi być bezpośrednio z USA. Ale jeśli będziemy kupować od pośrednika w innym kraju EU, to i tak cła siedzą w cenie + dochodzi marża pośrednika. Póki miałem Storma, to się interesowałem tematem. Konkluzja była taka, że w cenie bagażników z USA jakie by mi pasowały, mogłem zamówić spawany na zamówienie, robiony na wymiar u nas. Prościej i taniej było potraktować to jako pretekst do zmiany roweru na taki, który przyjmie klasyczny bagażnik 😉

Opublikowano

Zupełnie nie interesuję mnie sciaganie z USA tylko Ortlieb quick rack, tubus inne dostepne na europejskim rynku, adapterów do sztywnej osi jest całkiem sporo. Miał ktoś jakies doswiadczenia?