Veriv Opublikowano wczoraj o 07:34 Udostępnij Opublikowano wczoraj o 07:34 @bzyk69, ja kupuje przewody jagwire, są tanie a dobre. Do tego od razu zamówic szczypce z półokrągĺymi ostrzami do cięcia przewodów, by ich nie miażdżyć podczas cięcia. @Tomcio83 jesli uznasz, ze inwestycja jest oplacalna, to bym szedł w 2x. Teraz sa przeceny, moze warto nawet grubo pójść w wymianę pełnej grupy. Skoro TCX "siadł" to nie ma go sensu zmieniac całego roweru a kupno nowej, pełnej elektronicznej grupy da wlasnie "feeling" nowegp roweru. Kiedy robic takie zakupy, jak nie w listopadzie. Pozostałbym przy kompaktowej korbie 50-34 plus kaset 11-34. Wjedziesz wszędzie, a jak gdzies nie dokręcisz na korbie 52 do 80km/h na zjezdzie... to moze nawet dobrze. Trzeba mieć mega nogę by taką korbę wykorzystać, to (w moim odczuciu, czy raczej pamięci bo przestalem wlasciwie jezdzic szosą) korba dla prawdziwego konia, na góry. Nie wiem czy hamulce grx są kompatybilne z klamkami ulterga. Pewnie tak, ale do sprawdzenia. @Oskarr zgadzam sie i jeszcze dopowiem ze korba 2x nie istnieje praktycznie w MTB. Musiałaby to byc jakaś retro konstrukcja czy rower do typowo gravelowej eksploatacji. Nie ma takich napędow, nie ma rowerów ktore by przyjęły 2x, nie ma zgrubsza sensu. W xc to coraz częsciej stosuje sie chain keeper na blacie, w enduro/dh dodatkowo osłone blatu od dołu W 2x taka wystająca korba jest nie do ochronienia przed wygięciem a łańcuch nie jest zabezpieczony przed spadnieciem z blatu. Bardzo krotkì żywot takiej korby. Tak wyglada oslona blatu 32, ma co robić : https://ibb.co/PsYdhHhr Odnośnik do komentarza
Tomcio83 Opublikowano wczoraj o 07:55 Autor Udostępnij Opublikowano wczoraj o 07:55 16 minut temu, Veriv napisał(a): Pozostałbym przy kompaktowej korbie 50-34 plus kaset 11-34. Hej, dokładnie tak zrobiłem - ultegra już do mnie jedzie. Dzięki za porady! Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi