Oskarr Opublikowano Poniedziałek o 11:28 Udostępnij Opublikowano Poniedziałek o 11:28 Ja osobiście nie jestem fanem FF u dzieci. Takie kaski ważą około 1 kg, w razie wypadku może przez swoją masę bardziej przeszkodzić niż pomóc w porównaniu do kasków trailowych. Mam w luxie trailu koła z tymi obręczami. Pancerne, choć ciężkie Odnośnik do komentarza
kobik Opublikowano Poniedziałek o 12:26 Autor Udostępnij Opublikowano Poniedziałek o 12:26 55 minut temu, Oskarr napisał(a): Ja osobiście nie jestem fanem FF u dzieci. Takie kaski ważą około 1 kg, w razie wypadku może przez swoją masę bardziej przeszkodzić niż pomóc w porównaniu do kasków trailowych. Mam w luxie trailu koła z tymi obręczami. Pancerne, choć ciężkie I tu się zgadzamy, my na codzien raczej xc jeździmy, nawet jeśli zdarza nam się na jakies single czy mniejsze hopy wjechać, to ff jest duży, gorący bardzo i ogranicza widoczność i swobodę, dlatego do tej pory się nie zdecydowaliśmy. Jak szczypioru trochę mięśni nabuduja to będzie można pomyślec. Dzięki za wszystkie porady, pora zamówić obręcz i ogarnąć przeplatanie... Odnośnik do komentarza
Veriv Opublikowano Poniedziałek o 14:51 Udostępnij Opublikowano Poniedziałek o 14:51 Nie kazdy ff jest ciężki, nie każdy ogranicza wentylacje, widocznośc etc. Np. moj syn lata w kasku Abus Youdrop, który ma odpinaną szczękę i waży: To przykład uniwersalnego kasku ff dla dzieciaków. Są tez bardziej oblężnicze kaski dla dzieci jak Fox Rampage. To raczej na jakies wielkie hopy w bikeparkach. Dzieciaki nie maja strachu Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi