Skocz do zawartości

Zakup trenażera

kaczkadziwazcka

Rekomendowane odpowiedzi

Nie znam tego modelu. To jakaś nowość. Trenażery Elite zwykle pasują do każdego rodzaju roweru. W komplecie są zwykle odpowiednie adaptery. Ja mam akurat sprawdzony Elite Direto XR-T. Tu widzę w opisie na Centrum Rowerowe że pod sztywną oś. Nie pamiętam czy Sirrius taką ma. Ale byłbym bardzo zdziwiony gdyby Elite wypuścił trenażer nie pasujący do rowerów bez sztywnej osi.

Dziękuję bardzo za odpowiedź. Trenażer będzie do bloku wiec moje nast pyt czy elite sa ciche i mozna spokojnie w chacie jeździć bez obaw ze sąsiedzi będą się dobijać i żądać ciszy?! Moje 2 pyt to jaką kasete powinnam nabyć, również 9 rzędową? I ostatnie pyt , czy instalacja tego jest bezproblemowa? Tzn wyciagam z pudła, zakładam kasete, podpory i to wszystko? Chyba ze ma  pan rowniez inne propozycje trenażerów albo inne porady. To bedzie moj pierwszy trenażer. Ze wzgledu ze duzo pracuje nie mam czasu jezdzic w terenie a uwielbiam wiec zostaje tylko jazda w bloku. Bardzo dziekuje za wszelką pomoc i porady.

Elite są STOSUNKOWO ciche. Miałem różne awantury z sąsiadką z dołu. Przylatywała ona i jej matka jak moja żona biegała na bieżni. Przylatywały jak mój syn jeździł na rolce Elite. Natomiast przestały przylatywać jak jeździmy na tym trenażerze. Z tym że pod trenażer podkładamy takie puzzle z Decathlonu. Kosztowały kiedyś 5 dych z groszami. Kaseta tyle samo rzędów co w rowerze. Przy czym kup taką co ma koronki co 1 od dołu. Lepiej się na takiej jeździ bo są małe skoki między przełożeniami.

Instalacja nie jest trudna. Ale trzeba bardzo dokładnie umieścić rower, tak żeby był idealnie stabilny. 

Edit, puzzle:
Mata PUZZLE piankowe 4FIZJO 6szt. 180 × 120 cm 4FIZJO | Decathlon