TraczyQ Opublikowano 2 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia Dzień dobry, Przygotowuje się do zakupu rowera dla siebie żeby trochę się poruszać i może schudnąć. Lekarze zalecają mi okolo 30-45 minut średnio intensywnego wysiłku dziennie. Potrzebuje zatem sprzętu który wytrzyma moją wagę. Zastanawiając się nad problem doszedłem do przekonania że mam dwie drogi albo wydać dosyć spora sumę na sprzęt lepszej jakości i liczyć że się nie zepsuje albo kupić najtańszy rower i co roku lub co dwa wymieniać go na nowy a nawet jak by się zepsuł wcześniej to naprawić po taniości. Wiem że większość producentów daje w karcie gwarancyjnej limity wagowe, niestety przekraczam je wszystkie wobec czego na naprawy gwarancyjne nie mogę liczyć. Wiadomo chciałbym całą inwestycję przeprowadzić jak najtaniej. Stąd też moje pytanie, która drogę obrać? I ewentualnie jakie rowery polecacie?Budżet to maks 4000zlotych na lepszy sprzęt lub mniej na gorszy. Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano 2 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia Fatbike. I nie kpie. Moj kolega na taki. Bardzo szerokie opony zapewniaja dobra amortyzacje. Zaden amortyzator MTB CC ani chyba enduro nie da sobie rady z twoja waga. A tam masz sztywny widelec wiec nie ma sie co zepsuc i nie ma co serwisowac. Rower dobry do jazdy po lesie, piachu, sniegu i miejskich kraweznikach. Jechalem na nim. Calkiem spoko. Odnośnik do komentarza
Greg29 Opublikowano 2 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia Może na początek ten średnio intensywny ruch to szybsze spacery, tzw. power walking? Może Nordic Walking? Spadnie te 20-30 kg to można będzie się zacząć rozglądać za rowerem. Na rowerze będzie przeszkadzał brzuch, uda będą się obcierać o siodełko, itd. Plus jakaś średnio intensywna siłownia, ze 2 razy w tygodniu jakiś Full Body Workout i/albo basen Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi