Skocz do zawartości

Jaki nowy gravel do 4500 ?

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć, po 17 latach czas na zmianę roweru i wybór padł na gravela. Odpowiada mi to jak się na nim jeździ oraz pozycja więc inne typy rowerów odpadają. Rower to jazdy po mieście w 90%. Trasy dzienne ok 30 km w weekendy ok 50km docelowo chcę pokonać trasy 100km. Nie patrzę totalnie na markę. Mam 175cm wzrostu. Spodobał mi się romet aspre 2 oraz kross esker 2.0 ms. Warto rozważyć ich zakup ? Rower będzie kupowany do maksymalnie 2 tygodni. Musi on pochodzić z Polskiego sklepu bo kupuje go na fv bo część zwraca mi pracodawca. Jakie inne modele są jeszcze warte rozpatrzenia ? 

Trochę zależy od tego co i kiedy kto rzuci na promocję. Generalnie w tej kwocie już możesz oczekiwać rowerów na aluminiowej ramie z karbonowym widelcem, na kompletnym GRX z hydraulicznymi hamulcami. Napędy do wyboru, do koloru. Najczęściej 2x10 lub 1x12 z podobnie skonfigurowanymi przełożeniami, rzadziej coś z 2x11 lub 2x12 o nieco mniejszej rozpiętości przełożeń, ale za to gęściej zestopniowane.

Aspre 2 potrafił się po 3150zł pokazać jak jeden ze sklepów cwaniakował i liczył, że ludzie nie będą walczyć potem o realizację anulowanych zamówień. GT Grade Comp na GRX400 po 3100 niedawno na allegro był sprzedawany. Jak minimalnie podbijesz budżet to mniej kombinowania będzie, bo co chwila Esker 5 czy Ridley Kanzo A gdzieś do ~5000 przeceniają, co jakiś czas też nowy Silex 400 potrafi się trafić.