Skocz do zawartości

[12000] MTB / cross / trekking

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...

Dzięki za wszystkie wiadomości, trochę się dokształciłem i dobrze wygląda Kona Sutra LTD. Do tego po ponownym szukaniu opcji mam 2 inne którymi jestem zainteresowany:

Canyon Grizl 7

Specialized diverge comp e5

grill wydaje się lepszy na szutry i dłuższe wyprawy, za to specialized na miasto. Pytanie czy to są jakieś znaczące różnice, czy jednak każdy się sprawdzi i będzie sprawiał przyjemność 😀

12 godzin temu, Hubbb napisał(a):

Dzięki za wszystkie wiadomości, trochę się dokształciłem i dobrze wygląda Kona Sutra LTD. Do tego po ponownym szukaniu opcji mam 2 inne którymi jestem zainteresowany:

Canyon Grizl 7

Specialized diverge comp e5

grill wydaje się lepszy na szutry i dłuższe wyprawy, za to specialized na miasto. Pytanie czy to są jakieś znaczące różnice, czy jednak każdy się sprawdzi i będzie sprawiał przyjemność 😀

Z ciekawości, dlaczego uważasz że Grizl lepszy na szutry, a Diverge do miasta ?

Jak rozważasz Diverga to polecam w karbonie https://www.tradeinn.com/bikeinn/pl/specialized-diverge-sport-700-grx-2024-rower-gravelowy/140415989/p?queryID=6b28c1e070caf08cd0f3926fdd9edd2a&buscador_search - sklep sprawdzony, mają kilka modeli z różnych roczników. Karbonowa rama Diverga jest bardzo komfortowa, ale ma troszkę mniejszą obciążalność niż alu.

Opera Zrzut ekranu_2025-04-03_081541_0000171141%20(1).pdf.png

11 godzin temu, Pepe75 napisał(a):

Z ciekawości, dlaczego uważasz że Grizl lepszy na szutry, a Diverge do miasta ?

Jak rozważasz Diverga to polecam w karbonie https://www.tradeinn.com/bikeinn/pl/specialized-diverge-sport-700-grx-2024-rower-gravelowy/140415989/p?queryID=6b28c1e070caf08cd0f3926fdd9edd2a&buscador_search - sklep sprawdzony, mają kilka modeli z różnych roczników. Karbonowa rama Diverga jest bardzo komfortowa, ale ma troszkę mniejszą obciążalność niż alu.

Opera Zrzut ekranu_2025-04-03_081541_0000171141%20(1).pdf.png

Masz rację, diverge wydaje się super opcją! Nie znam się bardzo na rowerach it wraz mam kurs przyspieszony 😅

Karbonowego nie chcę, bo znam siebie i myślę, że mam spore szanse aby go uszkodzić…

Narazie specialized najbardziej mnie przekonuje, może kiedyś go wymienię lub doinwestuję