ArekPerla Opublikowano 21 Października Udostępnij Opublikowano 21 Października Cześć Panowie mam okazję kupić taką lalunie, Kuota Khan, model 2017. Z najważniejszych info - Full Carbon z wyjątkiem mostka, kierownica karbon, koła Carbon Campagniolo 35 mm, opony Vittoria Rubino Pro, napęd Campagniolo Chorus 11, korby Rotor. Rama 830 gr. Waga 6.99kg. Ogólnie chciałem kupić rower nowy do 6000 zł ale ciężko o coś w miarę do tej ceny Stan idealny Cena 5999 Co sądzicie? Dobre to czy lepiej pchać siano w nowy? Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano 21 Października Udostępnij Opublikowano 21 Października Ciężko coś doradzić. Kluczowe jest czy jest to dokładnie Twój rozmiar. Jak tak to można myśleć. Firmę Kuota znam tylko z rowerów torowych. Rower ze zdjęcia jest szosą typu race o wyścigowej geometrii. Jeśli nie zamierzasz się ścigać to kupiłbym rower o geometrii typu endurance. Jeśli ta rama nie akceptuje opon 28 mm to bym kupował baaardzo niechętnie. Campagnolo Chorus 2x11 miałem. Działa bardzo dobrze. Jedna z najlepszych grup mechanicznych. Na poziomie Shimano DuraAce. Hamulce są kiepskie jak w każdym Campagnolo. Sposób zmiany biegów bardzo specyficzny i nie każdemu odpowiada. Częsci zamienne jeszcze dostępne. Korba Rotor w tym modelu jest starszą korbą ale bardzo dobrą. Mamy korby Rotor w kilku rowerach i nie ma z nimi żadnego problemu. Koła wyglądają na oryginalne koła Campagnolo Bora. Są to lekkie koła do jazdy po górach. No i te koła w przeciwieństwie do większości chińskich hamują. Ale na mokrym szału nie będzie. Pożenione z dobrymi klockami może nie będą stanowić zagrożenia dla życia podczas górskich zjazdów w deszczu. W sychych warunkach będzie dobrze. Do ceny się nie odniosę ale my chyba ręce i nogi. Te koła można ożenić na szybko za 2k. Może za 2500 w porywach. Grupę Campagnolo Chorus z korbą za 1,5-2k. Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano 21 Października Udostępnij Opublikowano 21 Października Tak swoją drogą mamy na sprzedaż Specialized Tarmac SL4 Comp Carbon UDi2 na elektryce w podobnej cenie. Rozmiar 56. TARMAC COMP UDI2 CEN (specialized.com) Odnośnik do komentarza
ArekPerla Opublikowano 21 Października Autor Udostępnij Opublikowano 21 Października Dziękuję Jacku za opinię. Jutro zweryfikuje temat tych kół bo dziś zapomniałem dopytać, jak nie wcisnę 28 mm to odpuszczam na pewno. Ogólnie bije się z myślami, czy odsprzedam ten rower kiedyś bo marka tak znana że aż strach 🙂 . Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano 21 Października Udostępnij Opublikowano 21 Października Wszystkie rowery się sprzedają bez względu na markę. Natomiast mało kto chce na obręczach. Prawie nikt nie chce na Campagnolo. Jakby ten rower był na kołach alu to pewnie jego cena rynkowa byłaby 3k lub niewiele więcej. Co bardziej kumaci sprawdzają czy wejdą opony 28 mm. Swoją drogą ludziom się wydaje że na rowerze na tarczókwach będa dużo bardziej bezpieczni. A tak nie jest. Odnośnik do komentarza
Veriv Opublikowano 21 Października Udostępnij Opublikowano 21 Października Kilkoro moich znajomych kupowało z tego sklepu, wszyscy zadowoleni. Ja tam widzę bardzo twarde przełożenia i bym nie brał z tego powodu. Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano 21 Października Udostępnij Opublikowano 21 Października Inną kasetę można kupić za 100 zł z groszami 🙂 Chyba że bębenek Campagnolo. To wtedy dupa 🙂 Odnośnik do komentarza
Veriv Opublikowano 21 Października Udostępnij Opublikowano 21 Października Kurcze, to jakieś straszne ceny tych kaset widziałem jak oglądałem szosę na campagnolo. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi