Skocz do zawartości

Czy ramie korby jest dobrze przykręcone? Zdjęcie.

Miro

Rekomendowane odpowiedzi

40 minut temu, liftlodz napisał(a):

Powinieneś przed skręceniem imbusami skasować luz śrubą osadzoną na osi korby.
Poszukaj na YouTube, jest tam mnóstwo poradników.

Ok, teraz czy ta podkładka plastikowa widoczna na zdjęciu jest na pewno do czegoś potrzebna? Obejrzałem dwa filmy i nie było widać jej. Próbowałem te filmy tutaj ale nie da się.

Tytuł filmu na YT to: Prowheel claw changing and install square tapper to hollow tech

3.jpg

9 minut temu, liftlodz napisał(a):

Jaki masz support?

Skontrowałem i jest to samo co było, mocniej jak dokręcam to korba zauważalnie wolniej się kręci więc dokręcam do momentu kiedy zaczyna się stawiać większe opory. Może po prostu tak ma być w tej korbie? Nic się nie chybocze, wszystko normalnie pracuje.

4 minuty temu, liftlodz napisał(a):

Jaka szerokość mufy suportu ?
Jeśli masz 73 mm to musisz założyć podkładkę pod łożysko od strony nienapędowej.

Trochę tego nie rozumiem, rower nowy, oryginalnie złożony i mam z nim coś jeszcze kombinować? Wszystko działa, tylko wizualnie ten prześwit. Support to prowheel pw-bb68+ Po dokręceniu z bliska wygląda to tak: 

4.jpg

2 minuty temu, Oskarr napisał(a):

jest ok z tą podkładką. W Canyonie luxie z korbą deore i suportem shimano też jest ta podkładka z lewej i prawej strony, ale fabrycznie minimalnie mniej odstaje. 

To jest też plastikowa podkładka? Liftlodz mówi że jest źle, jeździ się normalnie. Zgłupiałem.