qba169 Opublikowano 15 Lipca Udostępnij Opublikowano 15 Lipca Witam wszystkich bardzo serdecznie! Poszukuję MTB do kwoty 5000 zł, maksymalnie mogę naciągnąć do tych 6000 zł. Jeżdżę głównie po szlakach leśnych, małych i większych górkach i trochę asfaltu też się trafi. Mam 194cm wzrostu i około 104 kg wagi, mój poprzedni rower to jakaś starsza Merida na 29 calowych kołach Jestem kompletnym laikiem dlatego prosiłbym o dobór najlepszego sprzętu w tych pieniądzach i na co mam zwrócić w szczególności uwagę. Dodatkowa prośba, żeby to nie było nic ze stajni Decathlonu. Pozdrawiam serdecznie i dziękuję za wszystkie odpowiedzi. Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano 15 Lipca Udostępnij Opublikowano 15 Lipca Będziesz miał ciężko. Przy tej wadze musisz mieć golenie 32 mm w amorze. Czyli amor Rockshox Recon, Manitou Machete lub Fox Rhythm. Mało jest rowerów w tym budżecie co mają takie amory oprócz Decathlonu. Na pewno Torpado Storm X8 i X9 z Media Expert. Nie wiem czy jakiś Kelly Gate się zmieści w tym budżecie. W Centrum Rowerowe, Sprint Rowery i Green Bike trzeba pogrzebać. Ewentualnie markety Martes i Intersport. Odnośnik do komentarza
qba169 Opublikowano 15 Lipca Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lipca A co myślisz o takim Giantcie? GIANT XTC SLR 29 2 Black 2023 - Rowery Bielany Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano 15 Lipca Udostępnij Opublikowano 15 Lipca Świetna rama, napęd ok. Amor śmieć, hamulce śmieć, koła śmieć. Edit: koła nędzne a nie śmieć :) Reszta oceny zostaje :) Odnośnik do komentarza
qba169 Opublikowano 15 Lipca Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lipca A ile bym musiał dołożyć do budżetu żeby znaleźć coś wartego uwagi? Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano 15 Lipca Udostępnij Opublikowano 15 Lipca To zależy czego szukasz. Jak chcesz rower do rekreacji to taki z Media Expert jest co prawda ciężki ale dobrze wyposażony. Jak chcesz lżejszy to trzeba celować w rower na ramie z Decathlonu, Meridę, Scotta czy Specialized. Jak chcesz super wyposażony karbonowy w dobrej cenie to Cube ma rower, który w Niemczech sprzedaje się za 1750 Euro. Jak zależy Ci żeby mieć ładny napis na ramie wzbudzający zazdrość na osiedlu Trek ma serię rekreacyjnych rowerów X-Caliber i trochę bardziej sportowych Procaliber. Odnośnik do komentarza
qba169 Opublikowano 15 Lipca Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lipca Myślałem jeszcze o takiej Meridzie: BIG.NINE 500 LITE 22/23 - MERIDA BIKES (merida-bikes.com) lub taki Rose: The ROSE BONERO 2 | Your Perfect Bike at the Best Price (rosebikes.pl) Tylko do Rose nie będę mógł się przymierzyć Odnośnik do komentarza
Oskarr Opublikowano 15 Lipca Udostępnij Opublikowano 15 Lipca Obecnie rynek spoko wyglada: Podstawowy to expl 540, następnie race 700- tu by się przydało wymienić amortyzator, później kellys Gate 30 (4300) na reconie, za 4300 jest też kross level 7 ma karbonowiej ramie z reconem, na alu ale z dużo lepszym osprzętem jest sensa merano evo pro za 4500, za 5200 jest rockrider race 720 na nowej machete, za 6500 jest sensa fiori evo elite Ltd na karbonowej ramie, rockshocku sidzie i pełnej xt. Ten ostatni ma dość starą geometrię, do Bielska się nie nadaje ale na jakieś maratony mtb i na bardziej płaskiego tereny super rower. Odnośnik do komentarza
qba169 Opublikowano 15 Lipca Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lipca Taki Rockrider race 720 będzie lepszym wyborem niż Merida 500 lite lub Rose Bonero 2? Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano 15 Lipca Udostępnij Opublikowano 15 Lipca Ta Merida słaby amor jak pod tę wagą i atrapy hamulców. Koła też nędzne. Ten Bonero to jest rower do kolarstwa grawitacyjnego czyli jazdy w dół. Do jazdy po płaskim się nędznie nadaje. Natomiast skonfigurowany jest dobrze. Sklep Rowery Podhale sprzedaje teraz ich rowery w PL. Ale nie wszystkie. Odnośnik do komentarza
qba169 Opublikowano 15 Lipca Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lipca Czyli na razie Rockrider race 720 jak na razie najlepszym wyborem? Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano 15 Lipca Udostępnij Opublikowano 15 Lipca Akurat w tym modelu nic nie brakuje. A jeszcze promo jest na niego i kosztuje 5200. Odnośnik do komentarza
qba169 Opublikowano 15 Lipca Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lipca Jeszcze ewentualnie Bonero 3 mają w Nowym Targu trochę ponad budżet. Będzie lepszy od Rockridera? FV23 ROSE Bonero 3 (XXL) Sram GX 1x12 RockShox PIKE Gwarancja Raty0 Nowy Targ • OLX.pl Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano 15 Lipca Udostępnij Opublikowano 15 Lipca Porównujesz jabłka do gruszek. I generalnie powiedzmy że Nissana GT-R do Nissana Patrola. Odnośnik do komentarza
qba169 Opublikowano 15 Lipca Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lipca A który to Nissan GT-R? 😉 Mógłbyś wytłumaczyć w czym lepszy jest jeden od drugiego? Gdzie jest ta różnica? Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi