Veriv Opublikowano 24 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2023 Dziękuję Wam. Nowy. Od razu może bym zamówił to? https://www.tradeinn.com/bikeinn/pl/rockshox-ładowarka-lyric-yari--2016-2.1-korona-wysoka-prędkość-amortyzator-aktualizacja-zestaw-dla-lyric-yari--2016/137383814/p?utm_source=google_products&utm_medium=merchant&id_producte=9829554&country=pl&gad_source=1&gclid=CjwKCAiAp5qsBhAPEiwAP0qeJrjBTYhCnHPQgncArJSTp6TQ5oVoshb0m06_sEdsVkFcF9bP_rqz1RoCbMYQAvD_BwE&gclsrc=aw.ds Coś jeszcze trzeba do serwisu? 2. Natomiast z tyłu jest Rock Shox Deluxe Select + RT. Czy ds się zrobić tego upgrade czy tylko wymiana? Odnośnik do komentarza
Veriv Opublikowano 25 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2023 https://www.tradeinn.com/bikeinn/en/rockshox-rear-shocks-megneg-air-can-upgrade-kit-for-deluxe-super-deluxe/137383847/p Coś takiego znalazłem. Czy to dobry pomysł? Damper też wymaga zerowego serwisu? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza
Veriv Opublikowano 3 Stycznia Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia Zamówiłem chargera 2.1. Nad upgrade dampera jeszcze sie waham Odnośnik do komentarza
akir19 Opublikowano 3 Stycznia Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia Serwis dampera, otworzyć puszkę dolać oleju i nasmarować. Ja bym nie inwestował chyba w ten damper. Pojeździć zobaczyć jak będzie brakowało to zmienić rower Wysłane z mojego RMX2202 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza
Veriv Opublikowano 4 Stycznia Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia Dzięki. Właśnie inwestycja jest niewielka, 2 stówki i w zestawie jest nawet olej. Wymiana dampera mija się z celem bo za drogo Odnośnik do komentarza
Veriv Opublikowano 21 Stycznia Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia Jaki smar i olej kupić do serwisu amortyzatora? Sram sprzedaje jednocześnie Sram butter oraz Dynamic seal grase . Który kupić? Olej, jaki kupić olej do serwisu amortyzatora? Rockshox yari z tłumikiem charger 2.1 rct3 Odnośnik do komentarza
Veriv Opublikowano 21 Stycznia Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia W manualu jest dynamic seal grease, natomiast na filmach instruktażowych widziałem sram butter. Nie za bardzo rozumiem jaka jest różnica pomiędzy tymi smarami. Na puszce dynamic seal grease jest napisane "for rear shock service", co tym bardziej budzi moje wątpliwości. Puszka kosztuje 2 dychy, więc po prostu zamówię oba smary, tym niemniej opis jest dla mnie dość zagadkowy Odnośnik do komentarza
akir19 Opublikowano 21 Stycznia Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia Daj sn number Wysłane z mojego RMX2202 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza
Veriv Opublikowano 21 Stycznia Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia Amortyzator : https://trailhead.rockshox.com/en/specs/44T26245323 Tłumik, który czeka na założenie : 00.4020.170.001 Mam link do całego manuala wymiany, gdzie jednak nie ma opisanego rodzaju smaru : https://www.sram.com/globalassets/document-hierarchy/service-manuals/rockshox/front-suspension/charger-damper-upgrade-manual.pdf Odnośnik do komentarza
akir19 Opublikowano 21 Stycznia Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia Na gabeczeki dajesz Maxima plush dynamic light, SRAM butter do komory powietrznej i 3 ml Maxima heavy, do negatywnej 1ml. Do goleni dolnych lejesz po 10ml dynamic lightWysłane z mojego RMX2202 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza
akir19 Opublikowano 21 Stycznia Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia dziękuje!Poprawiłem błąd, po 10ml do każdej dolnej goleni oleju lejesz. Wysłane z mojego RMX2202 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza
Veriv Opublikowano 21 Stycznia Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia Tak widziałem że tam było 20 a 10 w manualu i uznałem ze chodziło Ci o 10. Ja na własną odpowiedzialność biorę porady z internetu i ro zawsze jest ryzyko bo każdy może wcisnąć zły przycisk na klawiaturze. Wiesz ja nie płace za to by ktoś mi radził, to wszystko jest na zasadzie życzliwości i serio dzięki za pomoc 🙂 PS : Tak odebrałem rower z serwisu 😄 shit happens 😄 To zestaw do backflipów Odnośnik do komentarza
akir19 Opublikowano 21 Stycznia Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia HehWysłane z mojego RMX2202 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi