VIKING Opublikowano 15 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2016 Witam, Wszystkich bardzo serdecznie ! Mam pytanie jak w temacie co polecacie TREK http://www.rowery-colex.pl/rowery/5731-rower-trek-farley-5-16-523626.html czy CUBE ? http://skiteam.pl/rowery/7435-rower-cube-751100-nutrail.html?search_query=cube+nutrail&results=2 Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano 15 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2016 Nie znam się zupełnie na Fat Bike'ach ale nie wiedziałem że są takie drogie. Nie bardzo pojmuję za co taka cena. To są zupełnie dwa różne rowery. Pierwszy ma sztywny widelec i mam wrażenie że o to chodzi w tych rowerach. Że amortyzacja jest wyłącznie za pomocą opon. Drugi ma amortyzator który nie bardzo wiadomo do czego jest potrzebny w takim rowerze. Mówią że siedzi się na tym jak na koniu, tak są szerokie supporty. Gdyby to był rower typu hybrid ze sztywny widelcem to kosztowałby połowę. Czyli za modę i szerokie opony dopłacamy 100%. Niech mnie ktoś poprawi jeśli się mylę. Odnośnik do komentarza
marcino285 Opublikowano 15 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2016 Też nie potrafię zrozumieć czemu te rowery mają tak wysokie ceny. Może faktycznie moda i szerokie opony... Odnośnik do komentarza
rock85 Opublikowano 15 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2016 O kurcze, miałem okazje na Joy Ride w Zakopanem przejechać się Fatem. Musi być świetna zabawa na zjazdach. Oba modele są podobne nie pomogę:P Odnośnik do komentarza
rock85 Opublikowano 15 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2016 Chociaż Cube raczej lepiej wypada ... Odnośnik do komentarza
Marek Opublikowano 16 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2016 wziąłbym Cube. Miałem przyjemność na tym jeżdzić. Bardzo fajne wrażenia. Jendnak w życiu bym nie kupił grubego, a już na pewno nie w tych cenach. Dokładam kilka stów i mam porządnego fulla enduro. Moim zdaniem ceny grubych generuje moda, nic innego. Ostatnio widzę nawet kolesi, którzy dymają tym do pracy. Odnośnik do komentarza
marcino285 Opublikowano 16 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2016 Też bym Cube brał. Na pracy na takiej szkapie to trzeba mieć zacięcie. Stanowczo za drogie są te maszyny. Odnośnik do komentarza
VIKING Opublikowano 17 Lipca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2016 Dziękuje Wszystkim za odpowiedzi. Proszę uzasadnijcie jeszcze, dlaczego CUBE? Co do cen to macie rację, ale za dzieciaka zawsze marzyłem o BMX-ie, a stać mnie było na Flaminga :) Te wyglądają jak BMX dla dorosłych :D, więc czas spełnić marzenie :D Odnośnik do komentarza
kaktus Opublikowano 17 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2016 chociażby amortyzator... bluto, czyli Reba po roku w McDonaldzie - porządny sprzęt. ... no i odrobinę lepszy osprzęt Odnośnik do komentarza
VIKING Opublikowano 18 Lipca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2016 Dziś dokonałem wpłaty na TREK'a. Moja decyzja została podyktowana dożywotnią gwarancją na ramę i dużym rabatem :) Jeszcze raz dziękuję Wszystkim za cenne rady. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi