OldSeb Opublikowano 20 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2023 Witajcie, Ktoś pomoże radą jak sobie poradzić żeby czegoś nie zepsuć?. Rower nowy, teoretycznie powinien być gotowy do jazdy a okazało się że amortyzator lata luźno w mostku. Nie miałem doczynienia z takim rozwiązaniem: Z góry dzięki ? Odnośnik do komentarza
OldSeb Opublikowano 20 Stycznia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2023 Dobra, temat ogarnięty. Trochę "nowoczesnej techniki" i się człowiek gubi. Rzeczywiście regulacja jest banalna, nawet na mostku jest napisane "assembly" i kolejność kręcenia śrubami ? W skrócie - dokręcasz śrubę nr 1 na mostku, druga pozstaje luźna, po czym odkrecasz nakrętkę kluczem płaskim 34mm (opisana jako 2) ściskając widelec w ramie. Na końcu dokręcasz druga śrubę na.mostku (opisana jako nr 3). Odnośnik do komentarza
BrudnyHenryk Opublikowano 20 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2023 też nie miałem, ale na mostku jest instrukcja - widać ją na zdjęciu1-2-3Widać 1 i 2Nie widzę 3zobacz gdzie jest taka cyferka i zrób zdjęcie.Najpierw trzeba poluzować dwie śruby z boku z oznaczeniem 1później skasować luz na mostku za pomocą nakrętki 2... podejrzewam, że coś tu będzie pewnie jeszcze z numerem 3...na koniec ustawić kierownicę prosto i dokręcić z powrotem śruby oznaczone 1 Odnośnik do komentarza
BrudnyHenryk Opublikowano 20 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2023 Dobra, temat ogarnięty. Trochę "nowoczesnej techniki" i się człowiek gubi. Rzeczywiście regulacja jest banalna, nawet na mostku jest napisane "assembly" i kolejność kręcenia śrubami W skrócie - dokręcasz śrubę nr 1 na mostku, druga pozstaje luźna, po czym odkrecasz nakrętkę kluczem płaskim 34mm (opisana jako 2) ściskając widelec w ramie. Na końcu dokręcasz druga śrubę na.mostku (opisana jako nr 3). ojuż ogarnąleśdobrze Odnośnik do komentarza
BrudnyHenryk Opublikowano 20 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2023 myślałem, że jest jeszcze jedna śruba, ale jak widać jest trochę inaczej Odnośnik do komentarza
OldSeb Opublikowano 20 Stycznia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2023 15 minut temu, BrudnyHenryk napisał(a): myślałem, że jest jeszcze jedna śruba, ale jak widać jest trochę inaczej Jest nakrętka oznaczona jako 2 (słabo widać na zdjęciu) i ona właśnie służy do kasowania luzu. Trochę specyficzne rozwiązanie bo każde odkręcenie mostka w celu przestawienia kierownicy powoduje luz na widelcu. Na czas wysyłki roweru kierownica musiała być przezsawiona więc sprzedawca nic nie zawinił a całość sprowadziła się do mojej niewiedzy. Odnośnik do komentarza
BrudnyHenryk Opublikowano 20 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2023 tak, dwójkę widziałem, tylko nie wiedziałem gdzie jest 3Szerokiej drogi i niech służy Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi