Oskarr Opublikowano 6 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2022 Kupiłem rower z manitou machete, nie działa w nim blokada. Regulacja odbicia działa, tłumienie działa, przełączanie jednak blokady nie zmienia pracy amortyzatora. Myślicie, że da się to jakoś prosto naprawić? Wystarczy rozebrać i uzupełnić olej w blokadzie czy raczej blokada kaput? Odnośnik do komentarza
ram Opublikowano 6 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2022 przełączenie blokady na goleni czy w manetce? Odnośnik do komentarza
Oskarr Opublikowano 6 Października 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Października 2022 Na manetce ale fizycznie widzę że blokada na goleni się przesuwa. Odnośnik do komentarza
ram Opublikowano 6 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2022 Jeśli nie rozbierałeś nigdy amora nie eksperymentowałbym sam. Jeśli rozbierałeś a maniek nie jest "stary" , to wartałoby rozebrać go aż do dostania się do tłumika i ponowne złożenie go. Prawdopodobnie będzie to zawleczka blokady. Odnośnik do komentarza
Oskarr Opublikowano 6 Października 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Października 2022 Olej sobie sam parę razy wymieniałem. Samego tłumika nie rozmontywalem. Amor ma rok, xc 100s z 2021. Odnośnik do komentarza
ram Opublikowano 6 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2022 Gwarancja się skończyła ? Jeśli tak skorzystałbym z zaufanego serwisanta specjalizującego się wyłącznie amorach. U siebie mam taki zakład. Cały mój park robię raz/ 1,5 roku u gościa . Regularny przegląd przynosi wymierna korzyść. Pozostałe rzeczy staram robić się sam. Ufam mu bardziej niz żonie. Do serwisu rowerowego nie wrzucałbym spraw związanych z amorami. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi