pawelsurf Opublikowano 23 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2022 Cześć, posiadam rower Corratec X-vert cross rocznik 2014. Amortyzator nadaje się wyłącznie do wymiany. W jaki sposób dobrać amortyzator, na obecnym nie mam żadnych oznaczeń. Poszukuje amortyzatora powietrznego do 800 zł. Czy w tej cenie znajdzie się coś sensownego? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza
Oskarr Opublikowano 24 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2022 Nie wiem, czy wymiana będzie opłacalna. Wymieniając amor poszedłbym w rockshocka, ale masz v brake, v brake są spoko w rowerach za 1,5k, w takich rowerach nie ma amortyzatorów powietrznych. W amortyzatorach powietrznych raczej nie znajdziesz mocowania pod v brake. Musiałbyś więc kupić amor za ok 800 zł, koło przód za 200, hamulec za 200 i tarcze za 100. Niestety ta operacja nie podniesie mocno ceny roweru. Ja bym sprzedał i kupił jakiś rower, którego nie będziesz już miał okazji modernizować. W okolicach 3000 jest riverside 920 z powietrznym amortyzatorem, półkę wyżej jest iniana x8 za 4300-4500, który jest teoretycznie rowerem mtb ale o geometrii mocno crossowej, z dobrą ramą, sztywnymi kołami, dobrym napędem i dobrym powietrznym amortyzatorem. W Indianie po zmianie opon na semislicki pojedziesz szybko a jak te opony będą szersze to się też poscigasz na singlach. Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 24 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2022 Kluczowy będzie rozmiar koła, pod 29 cali chyba nie znajdziesz niczego. Ale jeśli mniejsze koło, to chyba coś idzie wyszperać. Odnośnik do komentarza
pawelsurf Opublikowano 24 Maja 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2022 Takie informacje znalazłem w internecie: INFORMACJE OGÓLNE Rama: Ultra Light Tubing Powershape Wielkość koła: 28" Czy taki widelec ma sens: ? Suntour NCX-D RL Niestety nie podobają mi się rowery Indiana oraz Riverside. Chciałem kupić Dual Sport 3, ale niestety nie jest dostępny. Zastanawiałem się także na Giant Roam 1, ale tez do końca nie przekonuje mnie grafika. Chciałbym wymienić ten Armor na jeden sezon. Potem rower odsprzedać. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi